Több mint egymilliárd dollárral magasabb nyereséget ért el a John Deere az idei harmadik pénzügyi negyedévben, mint tavaly ilyenkor: a világ legnagyobb mezőgazdaságigép-gyártója 2,9 milliárd dolláros profitról adott számot, ami látványos, 58 százalékos javulás a tavalyi év azonos időszakában elért 1,8 milliárd dollárhoz képest. Az egy részvényre jutó eredmény 6,16 dollárról 10,2-re emelkedett, jócskán felülmúlva a 8,2 dollárról szóló elemzői várakozásokat.

Hradec,Kralove,,Czechia,August,4,,2017:,Modern,John,Deere,Combine
Fotó: Shutterstock

A vállalat a júliussal zárult negyedévben 15,8 milliárd dolláros bevételről számolt be, ami éves összehasonlításban 12 százalékos növekedés.   

A kiváló negyedéves eredmények láttán a vállalat vezetése felfelé módosította egész éves iránymutatását: a korábbi 9,25–9,5 milliárdos nyereség helyett immár 9,75–10 milliárd közti profitra számít.  

A vállalat üzemi eredménye 38 százalékkal, 1,78 milliárd dollárra ugrott, üzemi marzsa pedig 21,2 százalékról, 26,2-re módosult.  

A Deere jó úton halad egy újabb kiemelkedő év felé, ami nagyrészt a mezőgazdasági és az építőipari ágazat pozitív fundamentumainak köszönhető

– fejtette ki a John Deere vezérigazgatója, John C. May.    

A John Deere árfolyama 2023-tól
Nem unatkozhatnak az idén a John Deere részvényesei

A vezető mezőgazdaságigép-gyártó üzleti éve egyelőre valóban várakozásokon felül alakul: a Deere forgalma az elmúlt kilenc hónapban éves összevetésben 24 százalékkal, 45,8 milliárd dollárra nőtt, nyeresége pedig ugyanezen időtáv során 60 százalékkal, 7,8 milliárd dollárra ugrott. 

Reszkess, Deere, délről támad a Majevica!

Újjászületik a nagy múltú szerb traktorgyártás, Bácspalánkán a fejlesztőmérnökök két év alatt piacképes járművet alkottak. A gyártás hazai beszállítók bevonásával indulhat meg.