Az inflációt jelentősen meghaladó mértékben bővült a Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett Akko Invest árbevétele, miután legnagyobb érdekeltsége, a Neo Property Services bevétele és nyeresége is újabb rekordot döntött. 

Businessman,Hand,Drawing,Virtual,Increasing,Graph,With,Money,Coins,Stacking
Fotó: Shutterstock

Az Akko az első fél évet 38 százalékkal megugró, 15,6 milliárd forint árbevétellel és a tavalyinál 32 százalékkal magasabb, 1,4 milliárd forintos EBITDA-val zárta. 

A társaság a második fél évben rendkívül sok eseti megrendeléssel számol, így a 2023-as év egésze újabb rekordot hozhat. Az újabb rekord fél év a társaság közleménye szerint annak köszönhető, hogy legnagyobb leányvállalata, a magyar ingatlanszolgáltatói piac szempontjából meghatározó Neo Property Services Zrt. tovább növelte árbevételét és nyereségét. 

A cég stabil piaci helyzetét jól mutatja, hogy a koronavírus-járvány, majd az orosz–ukrán háború negatív hatásai és a magas ellenére folyamatosan növekszik: a vállalat az elmúlt fél évben 280 fölé növelte ügyfelei számát az ingatlanszolgáltatói piacon. 

A Neo az ingatlanüzemeltetés mellett tovább erősítette pozícióját a társasházkezelési és generálkivitelezési piacon is. Az utóbbi területen látja jelenleg a legnagyobb növekedési potenciált: a kivitelezési munkák terén a vállalat zöldmezős beruházásokat, bérleménykialakításokat, ingatlanbővítéseket és egyéb kivitelezési munkákat végez. 

Az AKKO Invest árfolyama 2023-tól
 

A Neo Property Services az év második felében kiemelkedően sok eseti megrendeléssel számol, és várhatóan tovább javítja az első fél évben elért rekordteljesítményt, így a 2023-as üzleti év egészében is kimagaslóan jó lehet az eredménye.