Szerdán kereskedési időben tájékoztatta a Delta Technologies a befektetőket, hogy az igazgatóság szeptember 22-én  döntött a társaság alaptőkéjének intézményi, szakmai befektető bevonásával történő felemeléséről. Ennek keretében összesen 2400 darab új, 10 000 forint névértékű és a független szakértő által készített értékelés alapján, 833 333 forint kibocsátási értékű, „H” sorozatú dematerializált kamatozó részvényt bocsát ki. Így a Delta Technologies Nyrt. alaptőkéje  24 millió forinttal megemelkedik, 322 740 000  forintra, míg a fennmaradó 1 975 999 200 forint tőketartalékba kerül. 

Delta Csoport
Delta Technologies
tőzsde
Fotó: Delta Csoport

Előzetesen kötelezettséget vállalt az újonnan kibocsátásra kerülő kamatozó részvények átvételére és az ellenérték megfizetésére az MBH Alapkezelő Zrt., az általa kezelt MBH Egyensúly Nyíltvégű Befektetési Alap képviseletében eljárva. A befektető a végleges kötelezettségvállaló nyilatkozatot legkésőbb szeptember 29-ig volt köteles a társaság rendelkezésére bocsátani, ami szeptember 27-én megtörtént. Ennek nyomán a kibocsátó gondoskodik az alaptőke-emelés cégbírósági bejegyzéséről, azt követően pedig a részvények előállításáról és 12 hónapon belül a BÉT szabályozott piacára való bevezetéséről.

A régi részvényesek jegyzési elsőbbségi jogát az igazgatóság kizárta, mert az MBH Egyensúly Nyíltvégű Befektetési Alap vagyoni hozzájárulása stabil hátteret biztosít a dinamikus növekedéshez. Az alaptőke felemelését követően az „A” sorozatú névre szóló törzsrészvények tulajdonosai részvényenként változatlanul egy szavazatra jogosultak. Miként az újonnan kibocsátandó, „H” sorozatú kamatozó részvények tulajdonosai is részvényenként egy szavazatra jogosultak. 

A szerdán délután 2,64 százalékos eséssel reagált.