Az előzetes jelentéstervezet szerint méretes bevétellel és jókora nyereséggel zárta a 2022–2023-as üzleti évet az UBM Holding leányvállalata, az UBM Trade Zrt.

Fotó: UBM Holding

Az igazgatóság által még el nem fogadott, könyvvizsgálattal még alá nem támasztott eredménytervezet szerint az agráripari társaság és leánycégeinek együttes bevétele 235–240 milliárd forint között alakult a június 30-án zárult üzleti évben.

A konszolidált EBITDA a 9 és 9,5 milliárd forint közötti tartományba esik, mindehhez pedig várhatóan 600 millió és egymilliárd forint közötti adózott eredmény társul.

A Románia mellett Olaszországban is terjeszkedő vállalatcsoport közleményében hangsúlyozza, hogy a fenti összegek még nem a Budapesti Értéktőzsde Standard kategóriájában jegyzett UBM Holding június 30-án zárult üzleti évére vonatkoznak, valamint a kibocsátó a saját pénzügyi kimutatásait a nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok szerint fogja elkészíteni.

Ezzel együtt az előzetes eredményprognózis nagyban meghatározza a holding hasonló pénzügyi mutatóit, már csak azért is, mert eszközeinek tetemes részét az időszak végén is az UBM Trade alaptőkéjének 99,99 százalékát megtestesítő törzsrészvények tették ki.