Megörvendeztette kedden befektetőit a Microsoft, az amerikai technológiai óriás vezetése ugyanis 10 százalékos osztalékemelésről határozott. A negyedéves részvényesi juttatás mértéke hét centtel 75 centre emelkedik, ami éves szinten három dollár részvényenkénti osztalékot jelent.

St.,Petersburg,,Russia,-,July,02,,2020:,Microsoft,Logo,And
Fotó: Shutterstock

A technológiai szektor gyors növekedési lehetőséggel kecsegtető cégei nem a bőkezű osztalékról híresek, a Microsoft esetében is mindössze 0,9 százalékos osztalékhozamot jelent a megemelt összeg a jelenlegi árfolyam mellett.

A Microsoft inkább a cégfelvásárlásokra és ezáltal a további növekedésre összpontosítja pénzügyi forrásait, a küszöbönálló – rekordösszegű – Activision Blizzard akvizíció mellett a kedden kiszivárgott hírek szerint a japánok büszkeségére, a Nintendóra is feni a fogát.

A társaság ezzel együtt immár a tizedik egymást követő évben srófolta fel a készpénzes befektetői juttatás mértékét.

A részvényesek december 14-én számíthatnak az első, megemelt kifizetésére, aki pedig ennek reményében vásárolna részvényt, az legkésőbb november 15-ig teheti ezt meg.

A Microsoft kurzusa 0,8 százalékot gyengült a tengerentúli tőzsdei kereskedés első felében, idén azonban 36 százalékos pluszt szedett magára az árfolyam.