Éves bázison 19,4 százalékkal nőtt a Wizz Air utasforgalma októberben, azaz az év tizedik hónapjában valamivel több mint 5,4 millióan repültek a diszkontszolgáltató gépein, 92,5 százalékos kihasználtság mellett – jelentette be a fapados légitársaság csütörtökön.

Santorini,,Greece,-,August,4,,2021:,Wizzair,Airbus,A321,Airplane
Egyre magasabban szárnyal a Wizz Air. Fotó: Shutterstock

A növekedést annak ellenére sikerült elérniük, hogy a térségben kialakult helyzet miatt a Wizz Air november 15-ig felfüggesztette működését Izraelben, azzal indokolva, hogy számára továbbra is az utasok, az alkalmazottak és a repülőgépek biztonsága a legfontosabb. A menedzsment folyamatosan követi a közel-keleti helyzet alakulását.

A légitársaság a hónap folyamán közölte, hogy jövő nyártól jelentős terjeszkedésbe kezd kulcsfontosságú piacain, Olaszországban, Romániában és Albániában.

Az olaszországi bázisokon, Rómában és Milánóban az eddigi legsűrűbb menetrendet fogják alkalmazni négy új Airbus A321neo repülőgéppel, amelyből hármat Rómába, egyet Milánóba telepítenek.

Bukarest júniustól két A321neóval bővül, míg Tirana két további A321neo repülőgépet kap jövő nyártól.

Ugyancsak a lezárt hónapban jelentették be, hogy a cég áprilistól egy nyolcadik modern repülőgéppel bővíti flottáját a lengyelországi Gdanskban is.

Idén novembertől járatokat indítanak Budapestről és Bukarestből Glasgow-ba, emellett decembertől új járatokat indítanak Debrecenből Rómába, a Fiumicinóra.

A Wizz Air szén-dioxid-kibocsátása októberben 50,7 gramm/utas/km volt, vagyis 5 százalékkal alacsonyabb, mint az előző év azonos hónapjában. Az októberi kibocsátás messze alulmúlja az elmúlt 12 hónap 51,4 grammos átlagos emisszióját is.

A cég részvényei csütörtökön délelőtt 3,6 százalékkal, 1612 pennyre drágultak Londonban.