Befektetői megkeresés alapján november 15-én zárt körben dollárkötvényeket bocsátott ki Magyarország. Az Államadósság Kezelő Központ csütörtöki közleménye szerint a már piacon lévő, 2028. május 22-én lejáró 6,125 százalék kamatozású dollárkötvényből bocsátottak ki 500 millió dollárnyit. 

Budapest, 2022. október 22.Az Államadósság Kezelő Központ Zrt. (ÁKK) bejárata a Tabán irodaházban, a főváros I. kerületében, a Krisztina térnél.MTVA/Bizományosi: Róka László ***************************Kedves Felhasználó!Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Fotó: Róka László / MTI

A rábocsátással ebből a kötvényből 2,15 milliárd dollárra nő a befektetőknél lévő mennyiség. A befolyt összeget az ÁKK 2024. évi előfinanszírozásra fogja felhasználni. 

A fenti kifejezetten népszerű az intézményi befektetők körében. Márciusban már volt egy nagyobb összegű rábocsátás, de csak 150 millió dollárért.