BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elsőre nem tetszett a forintnak az inflációs adat

Rég látott magasságba szúrt fel az euró-forint kurzus.

Felszúrt a forint az inflációs adat láttán, az euró-forint keresztárfolyam 382,9 közelébe emelkedett, de onnan kismértékben sikerült visszakorrigálni, viszonylag gyorsan. Mivel a novemberi árindexváltozás megfelelt a konszenzusnak (éves szinten 7,9 százalékkal nőttek a fogyasztói árak), így elemzők nem várnak jelentős elmozdulást a 380-as szintektől.

_VEZ2834
Fotó: Vémi Zoltán / Világgazdaság

A Raiffeisen Bank elemzői szerint a májusig „kőbevésett” 75 bázispontos kamatvágási ciklus árazásán az inflációs adat elvileg nem sokat fog változtatni, de valószínűleg a forint árfolyamán sem, ami továbbra sem tud erőt kifejteni az euróval szemben, így marad a 380 körüli, most éppen annál is valamelyest magasabb 382 körüli szint.

A 382 körüli keresztárfolyam egyébként régóta, november eleje óta nem látott magas szint.

A technikai kép így fest, az Equilor elemzői szerint: az euró-forint jegyzése már az 50 napos mozgóátlaggal viaskodik, jó esély van az áttörésére, ez esetben 382,50-nél lehet a következő megálló, felette pedig 386 közelében látszik fontosabb ellenállási szint.

 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.