A hazai lakossági befektetők múlt héttől vásárolhatják az új termékként bevezetett Fix Magyar Állampapírt, a rajt nem is sikerült rosszul: az Államadósság Kezelő Központ hétfői adatközlése szerint 13,1 milliárd forintért vettek FixMÁP-ot a magánbefektetők. 

_VEZ5799Budapest 2023.10.19.
Magyar Postán vásárolható állampapír, kicstárjegy.
foto: Vémi Zoltán
VilággazdaságBudapest 2023.10.19.Magyar Postán vásárolható állampapír, kicstárjegy.foto: Vémi ZoltánVilággazdaság
Fotó: Vémi Zoltán/Világgazdaság

Ez az a amely a hároméves futamideje alatt végig 7 százalék kamatozással rendelkezik, az éves hozam azonban ennél valamivel magasabb, mivel a kamatfizetés évente 4 alkalommal történik meg.

Átalakul az állampapír-kínálat, új kötvények közül válogathat a lakosság

A jövő héttől tovább csökken az Egyéves Magyar Állampapír és a Kincstári Takarékjegyek kamata. Jön a FixMÁP és új sorozattal érkezik az átalakított Bónusz

A remek rajt azonban nem volt elég az első helyre, a legtöbbet a 9,9 százalékos induló éves kamattal rendelkező Prémium Magyar Állampapírra költötték a lakossági befektetők, ide 16 milliárd forint áramlott egy hét alatt.

Az Egyéves Magyar Állampapírból 11,1 milliárd forintnyi fogyott, ami meglepetésként értékelhető azok után, hogy a múlt héten jegyezhető sorozat már csak évi 6,5 százalékkal kamatozik, a korábbi 8 százalék helyett.