BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Többszörös volt a kereslet a magyar dollárkötvényekre

Végül 2,5 milliárdra emelte a bevont forrás méretét az adósságkezelő, a forint erősödött a hírre.

Több mint 5,8 milliárd dollár összegű vételi ajánlat ömlött be a mai magyar 12 éves dollárkötvény-kibocsátás ajánlati könyvébe, amelyek közül végül 2,5 milliárd dollárnyit fogadott el az Államadósság Kezelő Központ – tudta meg az IFR News, a hírügynökséget a Portfolio szemlézte. 

Parliament,Building,In,Budapest,,Hungary,At,Sunrise
Fotó: Shutterstock

Ez azt jelenti, hogy az ÁKK által az idei első negyedévre megcélzott, potenciálisan 2 milliárd dolláros kibocsátást közel háromszorosan túljegyezték, és ezt, illetve a hozamajánlatokat látva végül 2,5 milliárdra emelte a bevont forrás méretét az adósságkezelő.

A kötvénypiaci szolgáltató információi szerint az irányadó amerikai, 2033. novemberi lejáratú államkötvény kuponja felett végül 180 bázispontos felárral árazták be a papírt, tehát a kezdeti 200 bázispont körüli felár szűkült a kibocsátási folyamat során, a beömlő vételi ajánlatok mellett – írta a Portfolio.

Dollárkibocsátást tervez Magyarország – a rövid forintkötvényekre napok óta szerény a kereslet

Az év első felében kétmilliárd dollár értékben bocsáthat ki devizakötvényt a magyar állam. Az időzítés jónak tűnik, jókorát estek ugyanis az elmúlt három hónapban a dollárkötvényhozamok, azonban a hazai dkj-aukción szerény érdeklődés volt tapasztalható.

A bejelentést követően a forint újabb lendületet vett, az euró-forint keresztárfolyam 380-ig süllyedt, áttörni azonban nem sikerült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.