A Paramount mintegy 800 alkalmazottat, a munkaerő nagyjából 3 százalékát rúgja ki névtelenségüket kérő források szerint. A lépésre azért kerül sor, mert a vállalat igyekszik csökkenteni a költségeket. Bob Bakish vezérigazgató már január végén egy belső feljegyzésben figyelmeztette a munkavállalókat a közelgő leépítésekre, mivel a cégnek hatékonyabban kell működnie.

Los,Angeles-november,27:the,Main,Gate,To,Paramount,Studios,On,November
Fotó: Shutterstock

A médiaipar a hagyományos televíziós műsorok felett egyre nagyobb teret nyerő streaming és a tavalyi hollywoodi sztrájkok hatásaival küzd. A gyenge reklámpiac és a gazdasági bizonytalanságok tovább fokozzák a nyomást. A Paramount részvényei a nap folyamán közel 4 százalékkal gyengültek – írja a CNBC.

Az elbocsátások egy nappal azután történtek, hogy a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi nagydöntője, a Las Vegasban rendezett 58. Super Bowl 123 millió nézővel rekordot ért el a televíziós és streamingplatformokon, ami rengeteg bevételt termelt az NFL-nek és a mérkőzést közvetítő cégeknek, így a Paramountnak is.

Ahogy arról a Világgazdaság beszámolt, a technológiai vállalatok januárban több mint 31 ezer munkavállalót építettek le, eddig összesen 34 ezer munkahelyet szüntettek meg. A jelenség azzal magyarázható, hogy az érintettek a koronavírus-járvány alatt jelentősen bővítették a létszámot, majd a cégek vezetése szerint a gazdasági lassulás miatt kénytelenek leépíteni a munkaerőt.

Összehozni negyvenmilliárdot csak végkielégítésből – nem lehetetlen

Senki sem gyűjtött még annyi pénzt a labdarúgóedzők közül végkielégítésekből, mint José Mourinho. A portugálnak a kirúgásaiból sikerült összehozni majd negyvenmilliárd forintot – Roman Abramovics egymaga elköltött a menesztéseire vagy 20 millió fontot. A legtöbb munkahelyéről sikereket, de sok-sok ellenséget is hátrahagyva távozott, nagy kérdésnek pedig az maradt: ki lesz olyan bátor, hogy legközelebb szerződtesse?