Ünnepélyes csengetéssel indult a hétfői kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) annak apropóján, hogy az AutoWallis csoport öt évvel ezelőtt lépett tőzsdére. Ebben a fél évtizedben a vállalat a folyamatosan változó iparági és gazdasági környezet ellenére óriási növekedést mutatott fel, melynek köszönhetően mára a régió egyik meghatározó pozíciójú autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává vált – írja közleményében a társaság. 

AutoWallis
Balról jobbra: Végh Richárd BÉT-vezérigazgató,  Müllner Zsolt, az AutoWallis elnöke, Veres Tibor, a Wallis csoport elnöke és Ormosy Gábor, az AutoWallis vezérigazgatója. Fotó: AutoWallis

Az AutoWallis árbevétele négyszeresére nőtt, megközelítve az egymilliárd eurót, miközben nyeresége tízszeresére ugrott. A régiós szinten is egyre meghatározóbb pozíciójú autókereskedelmi és mobilitási szolgáltató tőzsdei pályafutása alatt 48 milliárd forintot vont be a tőkepiacról, és több mint tíz akvizíciót hajtott végre, az általa képviselt márkák száma pedig kilencről több mint húszra nőtt. A vállalatcsoport értékesített autóinak száma 2019-től közel a nyolcszorosára, 6 ezerről 45 ezer darabra bővült.   

Az elmúlt öt évben  megvalósított, összesen 38,3 milliárd forintos tőkeemelés, 9,7 milliárd forintos kötvénykibocsátás mutatja, hogy az AutoWallis aktívan használja a tőkepiaci forrásbevonási lehetőséget

– mondta el Müllner Zsolt, az AutoWallis elnöke.

„Az AutoWallis növekedését évek óta figyelemmel kísérjük a kollégáimmal a Budapesti Értéktőzsdén: a társaság elmúlt ötéves tőzsdei pályafutása kiváló példa arra, hogy egy ambiciózus, növekedésfókuszú stratégia, tőkepiaci forrásbevonással és magas szintű transzparenciával kombinálva, milyen eredményekre képes” – méltatta a társaságot Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója.    

 

Ormosy Gábor, a társaság vezérigazgatója szerint az elmúlt évek bebizonyították, hogy a társaság stratégiája, diverzifikált szolgáltatási és márkaportfóliója még kedvezőtlen gazdasági környezetben is jól teljesít, így jó úton járnak, hogy az évtized végére a régió meghatározó autókereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává váljanak.