Márciusban már másodszor módosította az OTP Bank részvényeire megállapított célárfolyamát az Autonomous Research, ezúttal is fölfelé. A minősítés marad felülteljesítés, a régi, 21 058 forintos célárat a 22 464 forint váltotta. 

Fotó: Nemes János / MTI

A kedd reggeli 16 925 forintos piaci árazáshoz képest az új célár közel 33 százalékos felértékelődést jelentene. A Refinitivben elérhető célárak mediánja 18 375 forint, a legmagasabbra épp az Autonomous tartja a magyar bankot, ezt az HSBC követi 21 600 forinttal. Az árfolyam a keddi kereskedésben 0,4 százalékkal emelkedik, ma is folytatódhat a sajátrészvény-vásárlás. Hétfőn 73 ezer darabbal bővült a pénzintézet állománya, ami a kibocsátott mennyiség 0,37 százalékát teszi ki. Hétfőn 16 895 forintos átlagáron vásároltak. 

Keményít Ukrajna?

Az ukrán korrupcióellenes ügynökség új vezetője szigorúbb szabályokat akar a háborús szponzorok listájának frissítésére vonatkozóan – írta hétfőn az Ukranska Pravda. A Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NACP) új vezetője, Viktor Pavljucsik szerint szabályozni kell a háborút támogatók listájának frissítését. Ismert, egy ideig az OTP is szerepelt a feketelistán.