Jelentős áremelést jelentett be a Tesla. Elon Musk autógyára azt közölte, hogy április elsejétől ezer dollárral (mintegy 360 ezer forinttal) emeli az összes Model Y autójának árát az Amerikai Egyesült Államokban – adta hírül a Reuters.

Tesla Model Y
Áprilistól még többel kell fizetni a Tesla Model Y autókért.
Fotó: AFP

Az elektromos autókat gyártó vállalat nem először teszi drágábbá járműveit idén. Március elsején szintén ezer dollárral, 43 990 dollárra (15,85 millió forint), illetve 48 990 dollárra (17,65 millió forint) emelte a hátsókerék-hajtású és a nagy hatótávolságú Model Y árait.

A márciusi emelés után egy hónappal ismét emelkedni fog a népszerű széria ára. A gyártó februárban ideiglenesen még csökkentette is egyes Model Y autóinak árait az Egyesült Államokban, egy hónnappal azt követően, hogy Európában és Kínában is olcsóbbá tette az autókat.

Ez a gyártás alapvető dilemmája: a gyáraknak folyamatos termelésre van szükségük a hatékonyság érdekében, miközben a fogyasztói kereslet szezonális

– nyilatkozta vezérigazgató februárban, válaszul a Tesla X-en közzétett bejegyzésére, amiben bejelentette a márciusi áremelkedést.

A magyarok elfordulnak a Teslától, többen kínai elektromos autót választanának

A villanyautosok.hu kérdőívét kitöltők legnagyobb számban a kínai BYD autóira adták le a pályázataikat. A második helyen a Tesla végzett, a Volvo lett a harmadik. Ez azért is érdekes, miután a Tesla 2023-ban rendkívül népszerű volt Európában, de úgy látszik, hogy a Szegedre érkező kínai gyártó képes kifogni a szelet a vitorlájából.