A Reddit tőzsdei bevezetése (IPO) során a cég részvényeit négy-ötszörösen túljegyezték, a kibocsátási ár így minden bizonnyal eléri a részvényenkénti 31-34 dolláros célárat – értesült a MarketWatch. Biztosat szerdán lehet majd tudni, amikor nyilvánosságra hozzák az adatokat. 

March,27,,2022,,Brazil.,In,This,Photo,Illustration,The,Reddit
Alaposan túljegyezték a Reddit részvényeit / Fotó: Shutterstock

A múlt héten amúgy a közösségi médiaplatform közölte, hogy összesen 188,7 millió darab részvényt vezet be a tőzsdére, amelyekből 22 milliót értékesít az említett ársávban. A sáv felső határán a vállalat teljes tőzsdei kapitalizációja 6,4 milliárd dollár körül alakulna, ami jelentősen elmarad a korábbi, 10 milliárd dolláros várakozásoktól. A részvények tickerje RDDT lesz.

Siker esetén újabb cégek követhetik a Redditet

A Reddit IPO-ját árgus szemmel figyelik a piacon, és az esetleges siker kinyithatja az ajtót további cégek előtt is – mondta az amerikai hírportálnak Greg Martin, a Rainmaker Securities brókerház alapítója.

A tőzsdeújonc egyelőre veszteséget termel, ám a vállalat már belengette, hogy a mesterséges intelligencia új távlatokat nyithat előtte, egyebek között a reklámozás, az adatértékesítés és -analitika területén is nagy előrehaladást érhet el.

A Reddit emellett az IPO során a részvények szétosztásakor irányított részvényprogramján keresztül előnyben részesíti azokat a felhasználóit és moderátorait, akik január 1-jén vagy már azelőtt létrehozták fiókjukat.