OTP

A sajátrészvény-visszavásárlások ellenére sem tudott emelkedni érdemben, de esni sem az OTP, ezzel az egész magyar piac a régióhoz és az EU tőzsdéihez képest is alulteljesítő volt a múlt héten. Pedig a Morgan Sanley célárat is emelt a papírra, és bejelentette az OTP Bank, hogy tovább terjeszkedik a horvát ingatlanpiacon. Mindezek együtt elég erős hatásúak lehetnének, ennek ellenére az emelkedés elmaradt. 

 

Már hetedik hete a 16 350–17 630-as sávban oldalaz a papír. Ahhoz, hogy bizakodók tudjanak maradni a befektetők, mindenképpen – nagy forgalommal – felfelé kellene kitörnie 17 630-ról az árfolyamnak, egy megerősítéssel együtt. A jelenlegi árfolyam az 50 napos mozgóátlagon ül, és kérdéses, hogy képes lesz-e felfelé elhagyni egy egyértelmű kitöréssel.

Richter

A Richter-papírok a múlt héten az 50 napos átlagár alá bukva látványos gyengülésbe kerültek, de még nem érték el a 200 napos átlagárat. A 200 napos átlagár jelenleg 9006 forint, és lényeges technikai támasz. A legfontosabb technikai indikátorok a túladottság kezdeti jeleit mutatják, ezért várható, hogy 

hamarosan megindulhat egy komolyabb piaci érdeklődés a papír iránt. 

Ha a héten e fontos árszintet megközelíti az árfolyam, izgalmassá válhat a piaca. Főként, ha további forintgyengülés is bekövetkezik, mert a Richternél a devizaárfolyamok alakulásának lényeges a szerepe az exportvezérelt üzleti modell miatt.

9000 forinton ígéretes vételnek tűnik a Richter

Mol

A Mol részvényei lényegében egy enyhe emelkedő trendet mutatnak, amit kifejezetten erősít, hogy az 50 napos mozgóátlag a 200 napos mozgóátlag felett tartózkodik; az aranykereszt még február közepén megvolt. 

Mol árfolyama

Továbbra is a 3000-es árszintet figyeli a piac. Amikor azt képes lesz áttörni a kurzus, és megerősítést is kap, akkor lehet érdemi felfelé elmozdulásra számítani. Addig a meglévő papírok tartása a legjobb lehetőség, mert 

rekord-osztalékfizetéssel jutalmazza a kitartó befektetőket a kibocsátó, 

az április 25-re összehívott közgyűlés részvényenként 150 forint alaposztalékról, továbbá 100 forint rendkívüli osztalékról szavaz. A jelenlegi részvényárfolyam mellett ez 8,4 százalékos osztalékhozam, de aki korábban, a Covid-időszak után vett Mol-részvényeket a 2000–2600 forint közötti ársávban, annak 9,6–12,5 százalék közötti osztalékhozama lehet. 

A technikai indikátorok egyébként bizakodó képet mutatnak, bár az MACD és az RSI semleges.

Magyar Telekom

A Magyar Telekom árfolyama tovább emelkedett, annak ellenére, hogy a legtöbb indikátor már a túlvettséget jelzi. A fundamentumai azonban nem engedik lejjebb, mert még mindig az ipari átlagához képest kevesebb mint a fele a P/E-értéke, amellett, hogy más pénzügyi teljesítménymutatói meghaladják a szektorátlagot, így ha egy részvény jobban teljesít, mint az átlag, de csak kevesebb mint fél áron kapható, ez nem lehet rossz a befektetők számára – így bárhogy is néz ki a technikai indikátorkészlet, még mindig van erő az emelkedéshez. 

Magyar Telekom részvényárfolyama

Az utolsó hetek forgalma jócskán elmaradt az 50 napos átlagforgalomtól, ezért az óvatos megfontoltság ezeken a fundamentális célárak feletti árfolyamokon mindenképpen indokolt már.