Pénz- és tőkepiac

Gyengélkedéssel indította a napot a forint

Veszített értékéből az euróhoz képest a magyar fizetőeszköz.

Vegyesen alakult hétfő reggelre a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a péntek esti jegyzéséhez képest a nemzetközi devizakereskedelemben: az euróval és a dollárral szemben 0,1 százalékkal gyengült, a svájci frank ellenében 0,3 százalékkal erősödött.

Az eurót 389,66 forinton jegyezték hétfő reggel hét órakor, szemben a péntek esti 389,26 forinttal. A dollár jegyzése 359,67 forint lett 359,23 után, a svájci frank pedig 397,86 forint 399,06 forint után. Hétfő reggeli jegyzésén a forint 1,0 százalékkal áll erősebben a múlt heti kezdésnél az euróval, 1,6 százalékkal erősebben a dollárral és a svájci frankkal szemben.

Az év eleji kezdéshez képest a forint 1,6 százalékkal gyengült az euróval, 3,5 százalékkal a dollárral szemben, míg 3,5 százalékkal erősödött a svájci frankkal szemben.

tízmilliárdokat kaszáltak a magyarok a forint gyengülésén, mutatjuk, hova tették a pénzüket

Január után februárban rátettek még egy lapáttal a hazai alapkezelők és a megtakarítók, a befektetési jegyekben fialó összvagyon a tavasz elejére átlépte a 19 340 milliárd forintot. A kötvényalapoknak továbbra sincs érdemi konkurenciája, egy korábban elfeledett befektetés viszont reneszánszát éli.

 

 

forint dollár devizapiac euró piaci összefoglaló
Kapcsolódó cikkek