Szinte egyetlen részvényként drágult a Delta Air Lines szerdán a Wall Streeten, miután a vártnál magasabb amerikai inflációs adatokra lefordultak a tengerentúli indexek, ám a légitársaság első negyedéves gyorsjelentése kellemes meglepetést hozott a részvényeseknek – írja a CNBC.

Seattle,Tacoma,International,Airport,seattle,washington,,Usa,-,April,11,,2015,:
Jobban teljesített a vártnál a Delta / Fotó: Shutterstock

A Delta Air Lines bevételei az első negyedévben éves szinten 8 százalékkal, 13,7 milliárd dollárra nőttek, míg egy részvényre jutó nettó korrigált nyeresége a várt 36 cent helyett 45 centre emelkedett. A vállalat teljes nettó eredménye egyébként a bázisidőszaki 363 millió dolláros veszteségből 37 millió dolláros pluszba fordult.

„A márciusi negyedévben a kiemelkedő működési teljesítményünknek köszönhetően rekordbevételt értünk el, ami erős profitbővülést tett lehetővé. Várakozásaink szerint továbbra is lendületben marad a vállalat, és a következő negyedévben rekordbevételre, régen látott kedvező működési árrésre és részvényenként 2,20-2,50 dolláros adózott nyereségre számítunk” – emelte ki Ed Bastian, a Delta vezérigazgatója.

Bastian hozzáfűzte, hogy a menedzsment továbbra is bízik 

az egész éves, részvényenkénti 6-7 dolláros nyereség és a 3-4 milliárd dolláros szabad cash flow kitermelésében is.

A hírre a Delta részvényei nagyjából 2 százalékkal, 48 dollár fölé erősödtek.