Stabilizálódó piaci környezetben, élénk kereslet mellett zajlott kedden az MBH Jelzálogbank eredetileg 6 milliárd forint értékben meghirdetett jelzáloglevél-kibocsátása. 

Az aukción több mint 14 milliárd forintos igény mutatkozott, amelyből a hitelintézet végül csaknem 8,3 milliárd forintot fogadott el.

MBH Jelzálogbank
Fotó: MBH Bank

Az MBH Jelzálogbank április 9-én nyilvános ajánlattételre bocsátotta a 2029. május 23-i lejáratú, fix, 7,5 százalékos kamatozású MJ29NF01 jelzáloglevél második sorozatrészletét.  

A mostani kibocsátáson tapasztalt jelentős érdeklődés, a beérkezett ajánlatok volumene és az aukció eredménye a korábbi hónapoknál jóval stabilabb piaci környezetet tükröz. Ez lehetővé teszi az MBH Jelzálogbank számára a kedvezőbb árazású, hosszú lejáratú fix forrás bevonását, ami tovább segítheti a jelzálog-hitelezés újbóli felfutását

– mondta  Nagy Gyula, a hitelintézet vezérigazgatója.

A jelzáloglevelek kibocsátásával szerzett forrásokból az MBH Jelzálogbank refinanszírozási hitelt nyújt partnerbankjainak, ezáltal támogatva főként a lakosság körében végzett jelzálog-hitelezési tevékenységüket.