Pénz- és tőkepiac

Több mint 8 százalékos mínuszban zárt a Mol, gödörben ragadt az OTP is

Óriási szakadékban fejezte be a hetet az olajipari cég, miután ma reggel levágták a részvényről az osztalékszelvényt. A forint hatalmas menetelésbe kezdett.

Lendületes menetelést követően 0,77 százalékos pluszban, 68 846 ponton zárt a pesti indexe, a BUX a hét utolsó napján, a pénteki kereskedés legnagyobb nyertese pedig egyértelműen a Richter volt.

Budapest,,Hungary,-,October,20,,2018:,Mol,Petrol,Station,Top
A forint menetel, a Mol hatalmas gödörben ül / Fotó: Shutterstock

A gyógyszeripari cég részvényei ugyanis 3,8 milliárd forintos forgalom mellett 1,46 százalékkal, 9390 forintig erősödtek, a papírok felfutása mögött a rubel dollárral szembeni felértékelődése, illetve az elmúlt napok látszólag indokolatlan árfolyamcsökkenésének korrekciója állhat.

Az OTP és a Mol részvényeiről ma reggel, a tőzsdenyitás előtt levágták az osztalékszelvényeket, így hatalmas mínuszból kezdték a napot: a gödör aljáról a bankpapírok nagyot tudtak dobbantani, a Mol kurzusa viszont még lejjebb került a nap végére. Az OTP árfolyama 6,6 milliárd forintos forgalomban 1,89 százalékkal, 17 670 forintig csökkent a tegnapi záróértékéhez mérten, a Mol papírjai pedig 2,9 milliárdos érdeklődés mellett 8,02 százalékkal, 2800 forintig süllyedtek. A Magyar Telekom kurzusa 170 milliós forgalom mellett 0,61 százalékos mínuszban, 972 forinton fejezte be a napot.

Equilor Trader

Kereskedj és fektess be a jövő technológiájával – Bárhol, bármikor!
A megjelenés támogatója az Equilor Befektetési Zrt.

A BÉT-en túl a forintnak is nagyon jó napja volt: a hazai fizetőeszköz 0,4 százalékkal, 384,59-ig erődösödött az euróval és 0,72 százalékkal, 354,46-ig a dollárral szemben a nap folyamán, ezzel több mint háromhavi csúcsot állítva be. A forint váratlan felfutása mögött elsősorban a reggeli foglalkoztatottsági adatok váratlanul pozitív hatása állhat.

 

részvény OTP BUX Mol
Kapcsolódó cikkek