BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A brutális hőség ellenére frissen ébredt a forint

A főbb devizákkal szemben javított értékén a magyar fizetőeszköz. Egy euróért 394,05 forintot kellett fizetni a reggeli órákban.

Erősödött kissé a forint szerda reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a nemzetközi devizakereskedelemben.

Illustration Result of the tax estimate, euró, forint
Egy euróért 394,05 forintot kellett fizetni a reggeli órákban. / Fotó: DPA Picture-Alliance via AFP

Az eurót szerda reggel hét órakor 394,05 forinton jegyezték, kissé alacsonyabban az előző este hat órai 394,62 forintnál. A dollár jegyzése 364,26 forintra csökkent 364,98 forintról, a svájci franké pedig 405,85 forintra ment le 406,23-ról.

Szerda reggeli jegyzésén a forint 0,2 százalékkal áll erősebben az euróval szemben a júliusi kezdéshez képest, valamint 1,1 százalékkal erősebben a dollár és 1,0 százalékkal erősebben a svájci frank ellenében.

Nem a forintot kell félteni, sokkal inkább a dollárt

Inkább a 380-as szinthez lesz majd közelebb a forint az euróhoz képest az év végéhez közeledve, mintsem a 400-as lélektanilag is fontos határhoz – mondta Buró Szilárd, az Equilor pénzügyi innovációs vezetője az Arbitrázsban.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.