Sportgazdaság

Csak a megfelelő pillanatot várták, hogy megszabaduljanak Dzsudzsáktól

A klub elnöke szerint megkopott a magyar játékos tudása. Emellett a piaci értéke is nagyot esett a válogatott szélsőnek.

Megerősítette az al-Ittihad Kalba elnöke, hogy az arab klub nem tart igényt Dzsudzsák Balázs további szolgálataira. Az emírségekbeli klub ugyanakkor kifizeti a magyar labdarúgó bérét a szerződés teljes időtartamára vonatkozóan – írja a csakfoci.hu.

Dzsudzsákra az új edző, az olasz Marco Viviani nem tart igényt.

Dzsudzsák Balázs teljesítménye mind védekezésben, mind támadásban megkopott az utóbbi időben. Nem beszélve arról, hogy már 33 éves, nem tud olyan teljesítményt nyújtani, amit posztja megkövetel. Régóta figyeltük a teljesítményét, csak a megfelelő pillanatot vártuk arra, hogy a helyére igazoljunk valakit.

– mondta Mohammed Al Yamahi, az Ittihad Kalba elnöke.

Mindazonáltal egy nagyon jó emberről, játékosról van szó, aki a magyar válogatott csapatkapitánya. A mostani döntést az edzőnk hozta meg, amit tiszteletben kell tartanunk

– tette hozzá a klubvezető.

Fotó: AFP

Dzsudzsák helyére a klub a holland bajnokságban játszó Navarone Foort szerződtette.

Nagyot zuhant az értéke

Dzsudzsák a PSV Eindhovenben remekül teljesített, majd meglepetésre az akkor dúsgazdag orosz Anzsi Mahacskalához igazolt. Pályafutása meredeken ívelt lefelé, amit piaci értéke is követett.

A mértékadó Transfermarkt jelenleg 2 millió euróra taksálja Dzsudzsák piaci értékét – ez 16 millió eurós csökkenést jelent az elmúlt hét évben.

Pályafutása csúcsán 18 millió euróra taksálták, miután az Anzsitól a szintén orosz Dinamo Moszkvához igazolt.

Dzsudzsákot sokkolta, hogy távoznia kell

Dzsudzsák Balázst váratlanul érte, ezért sokkolta, hogy távoznia kell arab klubcsapatától, az al-Ittihad Kalbától. A 33 éves játékos menedzsere, Vörösbaranyi József egy héttel ezelőtt még arról számolt be, hogy Dzsudzsák nyáron lejáró szerződésének egyéves meghosszabbításáról tárgyalnak az Egyesült Arab Emírségek 14 csapatos élvonalában 11. helyen álló klubbal, ahol véleménye szerint megbecsülik a 108-szoros magyar válogatott labdarúgót, aki jól érzi magát.

A játékos az al-Ittihad című lapnak azt mondta:

teljesen váratlanul érte, azért sokkolta őt a klub döntése, és nem ismeri azokat az okokat, melyek miatt megváltak tőle.

Hozzátette: a klubnál mindenkivel, így a vezetőkkel, a szakmai stáb tagjaival, valamint a játékostársakkal is jó volt a kapcsolata, így ez biztosan nem állhat a válás hátterében.

Kiemelte: jelenleg nem tud a folytatáson gondolkodni, először szeretné megérteni a döntés hátterét.

A lap szerint Dzsudzsák a liga egyik legjobb labdarúgójának számított.

A magyar játékos 2018 szeptemberében igazolt az al-Ittihad Kalbához, és a másfél szezon alatt a lap statisztikája szerint 36 meccsen kilenc gólt szerzett, miközben 52 alkalommal hozta helyzetbe társait.

Az al-Ittihad Kalba Dzsudzsák mellett egy másik légiósától, a hatszoros brazil válogatott Henriquétől is elköszönt, időközben pedig két külföldi játékost szerződtetett.

Dzsudzsák Balázs labdarúgás
Kapcsolódó cikkek