Sportgazdaság

Eladhatják a Forma-1 egyik legendás csapatát

A járvány kezdetekor a csapat kölcsönt vett fel Michael Latifitől, azonban a Williams kénytelen volt jelzálogként a teljes Grove-i gyárát letenni.

A koronavírus-járvány nagyon érzékenyen érintette a Forma-1 kiscsapatait, a másik ikonikus brit istállónak, a McLarennek összesen 1200 alkalmazottját kellett elküldenie, közülük 70-et a Forma-1-es részlegről – írja a motorsport.com

A portál szerint a Williams hasonlóan nehéz helyzetben van, és a járvány kezdetekor a csapat kölcsönt vett fel, nem mástól, mint a pilótájának, Nicholas Latifinek az édesapjától, Michael Latifitől.

Fotó: AFP

A kanadai üzletember összesen 56 millió eurós kölcsönt adott a versenycsapatnak, azonban a Williams kénytelen volt jelzálogként a teljes Grove-i gyárát letenni. A hírek szerint, amennyiben a Williams nem képes teljesíteni a törlesztési feltételeket, úgy a csapat teljes egészében Michael Latifi irányítása alá kerülne.

A csapat részvényeinek 52,3 százaléka továbbra is az alapító Frank Williams tulajdonában van, azonban Mark Kleinman, a Sky Sports tudósítójának exkluzív információi szerint ez hamarosan megváltozhat – közli az autós portál.

Forma-1 williams
Kapcsolódó cikkek