Christiano Ronaldónak nem áll szándékában a Juventusnál maradni – közölte Massimiliano Allegri pénteken. Sajtóértesülések szerint a 36 éves portugál játékos a Manchester Citybe igazolhat át, ügynöke, Jorge Mendes pedig már az új szerződése véglegesítésén dolgozik.

Fotó: Kovács Tamás

Allegri a sajtónak elmondta, hogy a csatár csütörtökön személyesen értesítette őt távozási szándékáról. A torinói csapat edzője ezután úgy döntött, már a vasárnapi, Empoli elleni rangadón sem lépteti pályára a játékost.

Tegnap már nem is edzett. A csapattársaival ma reggel közölte a hírt. Én már semmin sem lepődöm meg, a fociban a piac diktál, a hozzá hasonló személyiségek iránt mindig lesz kereslet. Ő döntött, az élet pedig megy tovább.

Allegri méltatta CR Juventusban végzett munkáját, akiről elmondta: példamutatóan edzett és sokat tett a torinói csapatért. Christiano Ronaldo a Real Madridtól igazolt a Juventushoz még 2018-ban. Az olasz csapat akkor 100 millió eurót fizetett érte. A portugál támadó 101 gólt lőtt, amíg a Juventus mezét viselte, két ligagyőzelmet és Coppa Italiát nyert a torinói csapattal, de BL-győzelmet nem sikerült az olaszokkal elérnie.