Átveszi a Fáy utcai sportcentrum kilenchektáros labdarúgórészlegét a Vasas SC-től a Vasas Futball Club Kft. 

– jelentette be Markovits László elnök a klub hivatalos honlapján. Kifejtette: az anyaegyesületnél büszkék arra, hogy vagyonkezelőként folyamatosan fejlesztették a Fáy utcai létesítményt, így az elmúlt másfél évtizedben a salakos pályáktól és a romos épületektől eljutottak a modern körülményekig. Felidézte, hogy fontos mérföldkő volt 2008-ban a labdarúgó-edzőcentrum átadása, amelynek alapkövét még maga Illovszky Rudolf tette le. A legkiemelkedőbb pillanatként pedig az új stadion 2019-es felavatását említette.

Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi

Az átadás-átvételi folyamat már elkezdődött, a Vasas SC vagyonkezelői felelőssége pedig ezután a Fáy utca és a Béke út sarkára eső, több mint háromhektáros részre terjed majd ki. 

Markovits László kiemelte: itt szeretnék továbbfejleszteni sportágaik infrastruktúráját, így például prioritás további kézilabdás edzőfelületek kialakítása, egy végleges birkózóterem megépítése, és szeretnének egy uszodával kiszolgálni a vízilabda- és úszószakosztályt. Előrebocsátotta, hogy már elkészült a tervezett beruházásokat magába foglaló beépítési program, amely egyúttal megalapozhatja a majdani Vasas-város létrehozását is.

Ez már sokkal részletesebb és jóval kidolgozottabb egy koncepciótervnél, hiszen az állami sportvezetéssel és a döntéshozókkal való egyeztetések után erre alapoznánk a tervezési közbeszerzés kiírását

– jegyezte meg a klubelnök. Addig is kerületi szinten haladnak az előkészületekkel, zajlik a kerületi építési szabályzat módosítása az önkormányzat teljes támogatásával, már a konkrét fejlesztési elképzelésekhez igazodva.

Markovits László azt is elmondta, nyitottan álltak a Vasas FC új tulajdonosai körének igényéhez, valamint ahhoz az érveléshez, hogy a terület használóiként hatékonyabban és koncentráltabban tudják majd fenntartani és fejleszteni a Fáy utcai labdarúgó-infrastruktúrát. 

Nekünk pedig az új felállás lehetőséget ad arra, hogy az energiánkat még jobban a saját sportágaink fejlesztéseire fordítsuk, nemcsak a Fáy utca, hanem Pasarét, a Vasas Jégcentrum vagy éppen a Normafa Síház kapcsán is

– jelentette ki a Vasas SC elnöke.

Feljutásra váró angyalföldiek

A Vasas FC átvette a vezetést a labdarúgó NB II tabelláján, miután házigazdaként 1-0-ra legyőzte az addigi listavezető Szombathelyi Haladást a 16. fordulóban. A rangadó egyetlen gólját Pátkai Máté szerezte a 14. percben, a piros-kékek sikerének értékét növeli, hogy Iyinbor Patrick kiállítása miatt már a 27. perctől emberhátrányban futballoztak. Kerete alapján az angyalföldi együttes NB I-es minőséget képvisel, hiszen 5,44 millió eurós csapatértékével nemcsak a másodosztályból emelkedik ki, hanem a 12 csapatos élvonalban is versenyképesnek számítana.