Nem vártak sokat az első januári igazolással a Newcastle Unitednél, az angol klub a hírek szerint máris megszerezte a spanyol bajnoki címvédő Atlético Madrid angol válogatott védőjét, Kieran Trippiert. A 31 éves labdarúgó hazacsábítása óriási fegyvertény az októberben szaúdi kézbe került klubnak, hiszen könnyen meggyőzhet több olyan játékost is, aki eddig hezitált, hogy elfogadja-e a szarkák ajánlatát. 

Bár hivatalosan még nem jelentették be a játékost, Trippier a helyszínen készült fotók szerint szerdán már Newcastle-be repült különgéppel, hogy átessen az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon. 

A megállapodást pedig már több újság is kész tényként kezelte. A The Guardian cikke szerint meglehetősen olcsón jutott a United a tapasztalt és még mindig csúcsformában lévő játékoshoz: a lap szerint mindössze 12 millió fontot kell kifizetnie a klubnak. 

Fotó: Szergej Csirikov / MTI/EPA

Trippiert egyébként a hírek szerint a honvágy mellett az is meggyőzhette az átigazolásról, hogy korábban együtt dolgozott a Burnley-nél Eddie Howe-val, a Newcastle jelenlegi vezetőedzőjével. 

A Premier League-ben utolsó előtti helyen tanyázó gárda a jelek szerint továbbra is aktív marad az átigazolási piacon és még legalább három új érkezőre lehet számítani. A Guardian szerint az egyik kiszemelt a Burnley hátvédje, James Tarkowski. Rajta kívül még egy középső középpályás és egy csatár érkezhet. Utóbbira azért is lenne nagy szükség, mert a Newcastle legjobb támadója, Callum Wilson december végén súlyos sérülést szenvedett, így néhány hónapot biztosan ki kell hagynia.