Végszó: hivatalosan is befejezte pályafutását a profi amerikaifutball-liga (NFL) legendás alakja, Tom Brady. Az irányító 22 év után akasztja szögre a stoplist. Hétszer nyert Super Bowlt és olyan rekordokat állított fel a sportágban, amelyeket valószínűleg soha senki sem fog majd megdönteni. A 44 éves sportoló közleménye szerint mostantól a családjára szeretne koncentrálni. 

Brady 2000-ben került a ligába, a New England Patriots választotta ki abban az évben a hatodik körben. 

Csak nagyon kevesen látták benne azt a potenciált, amelyet később Bill Bellichick vezetőedző kihozott belőle. Brady viszont hamar bebizonyította, hogy kár volt őt leírni a draft előtt: már a második évében átvette a kezdő pozíciót a csapatnál és irányításával rögtön Super Bowlt is nyertek a Hazafiak. Később még nyolcszor vezette a nagydöntőbe a Patriots-ot, amelyekből ötször győztesen hagyták el a pályát. 

Fotó: Icon Sportswire

2020-ban azonban némi meglepetésre a rengeteg siker után mégis távozott: a Tampa Bay Buccaneers pedig lecsapott rá. Bradyt már akkor a sportág legnagyobbjaként emlegették, de az, amit az első évében felmutatott, nevezetesen az évekig pofozógépnek számító Buccaneersből azonnal Super Bowl-győztes gárdát faragott, a legnagyobb kritikusait is elhallgattatta. Idén is bejutott a floridai gárdával a rájátszásba, de végül a Los Angeles Rams egy fordulatos meccsen győzedelmeskedett ellenük. 

A hétvégén már felröppentek hírek a visszavonulásáról, de akkor még ügynöke cáfolta ezt és közölte: csak Brady megszólalása lesz majd érvényes a témában. 

Most pedig ő maga tette közzé Twitter-oldalán a közleményét, amelyben köszönetet mondott korábbi csapattársainak és edzőinek is. A jövőjével kapcsolatban annyit árult el, hogy egyelőre a családjára és cégeire szeretne koncentrálni. Az biztos, hogy a liga Brady nélkül nem lesz ugyanolyan, mint korábban volt.