A Socios.com tokenoldal nagykövete lesz Lionel Messi. A hétszeres aranylabdás argentin labdarúgó nem jár rosszul az üzlettel, 20 millió dollár üti a markát, amiért a következő 3 évben a kriptotőzsdét fogja népszerűsíteni – számolt be róla a The Verge.

A bejelentés nem előzmények nélküli, amikor tavaly augusztusban a spanyol FC Barcelonától a francia Paris-Saint Germainhez igazolt, az aláírási díj részeként nagy mennyiségű szurkolói tokent kapott a PSG-vel korábban is együttműködő Sociostól.

Fotó: JAVIER SORIANO / AFP

A szurkolói tokenek olyan kriptopénzek, amelyek főleg különböző sportcsapatokat képviselnek, és segítségükkel a szurkolók részt vehetnek a klubhoz köthető közösségi élettel kapcsolatos kisebb döntésekben, például a csapatszámokba és az ünnepi dalokba.

A Socios jó néhány csapatot lát el tokenekkel különböző sportágakban, a labdarúgás mellett többek között kosárlabdában, jégkorongban, autósportokban vagy épp e-sportban is.

A szurkolók megérdemlik, hogy elismerjék a támogatásukat. Büszkén csatlakozom a Socios.com küldetéséhez, hogy összekapcsoljuk a szurkolói közösségeket szerte a világban

– nyilatkozta Lionel Messi.

A kriptoeszközök egyre népszerűbbek az élsportolók körében is, több amerikaifutball-játékos, Odell Beckham Jr. és Aaron Rodgers, a fizetése egy részét már kriptodevizában veszi fel.

Az NFL a közelmúltban engedélyezte, hogy a csapatok blokkláncvállalatokat népszerűsítsenek, de konkrét kriptodevizák reklámozása továbbra is tilos.