Már a héten ajánlatot tehet az eladósorba került Chelsea labdarúgóklubért az amerikai üzletember, Stephen Pagliuca. A vagyonos vállalkozó jelenleg résztulajdonos a Boston Celtics amerikai kosárlabdacsapatban és február óta az olasz fociklub, az Atalanta többségi tulajdonosa, miután megvette a La Dea cég 55 százalékát – írja a Reuters. 

Ezen a héten benyújtjuk ajánlatunkat, amely várakozásunk szerint megfelel majd a Premier League, a brit kormány és az UEFA követelményeinek és szabályainak 

– írta közleményében az üzletember, aki ígérete szerint az első naptól kezdve jó gazdája szeretne lenni a klubnak, amely cégbirodalma ékköve lenne. 

Fotó: Simon Dawson / Bloomberg via Getty Images

Az UEFA szabályai szerint egyébként ugyanabban a bajnokságban vagy kupasorozatban nem szerepelhet két olyan klub, amelynek közvetlen tulajdonosai megegyeznek. Mint ismert: idén a Bajnokok Ligájában indult a Chelsea és az Atalanta is, igaz, utóbbi már kiesett a sorozatból. A Chelsea még áll, de hazai pályán 3-1-es vereséget szenvedett a Real Madrid ellen a negyeddöntőben. 

Fotó: Jose Breton / NurPhoto via Getty Images

A hírek szerint egyébként Pagliuca csak egy a londoni klubra vágyók között, többen is bejelentkeztek már a brit kormány felügyelete alá kerülő csapatért, mióta Roman Abramovics bejelentette: a rá kivetett szankciók miatt több mint másfél évtized után kiszáll a Chelsea mögül, amelyet ő épített Európa egyik legnagyobbjává. 

Ezer milliárd forintért adhatják el a Chelsea-t

Sportklub ekkora összegért még soha nem kelt el.