Dugig megtelik vasárnap a Groupama aréna, napokkal ezelőtt elfogyott valamennyi jegy a ma este fél 6-kor kezdődő 235. Ferencváros-Újpest derbire az OTP Bank Ligában. A szurkolótáborok látványos koreográfiákat ígérnek a stadionba érkezőknek és a tévénézőknek. 

A mérkőzés tétje a szokásosnál is nagyobb: miután szombaton nem szerzett három pontot a Puskás Akadémia, egy győzelemmel a Ferencváros behozhatatlan előnyre tehet szert a tabella élén és megszerezheti 33. bajnoki címét. Megduplázza a Fradi-szurkolók örömét, ha ezt az ősrivális Újpest elleni meccsen éri el a csapat, amely néhány napja a Magyar Kupából is kiesett, miközben az FTC a döntőbe jutott, ahol a Pakssal küzd meg.

Fotó: Shutterstock

Az Újpest-szurkolók menetére most is sor kerül, bár nem a leglátványosabb formában, amikor északról déli irányban átvonulnak a belvároson az ultrák szokása szerint feketébe öltözve. A lila tábor fél 2-kor buszokkal indul Újpestről, a Lurdy-háznál gyűlnek össze, és innen vonulnak át a Groupama stadionhoz.

A vendégultrák mindkét félidőre látványos koreográfiát ígértek, amelyekkel megemlékeznek a napokban 53 évesen hirtelen elhunyt vezérszurkolójukról, Altsach "Szőke" Andrásról. 

Van emlékezni valója a Fradi-tábornak is, hiszen szombaton volt húsz esztendeje, hogy 36 évesen elhunyt a csapat legendás játékosa, Simon Tibor. 

Már csak Simi emléke miatt is győznünk kell

- nyilatkozta a derbiről egykori játékostársa, Telek András az Üllői Százhuszonkilenc szurkolói portálnak. 

Csodálatos hangulat lesz, és végre igazi derbi, mert a liláknak most hosszú idő után valóban erős csapatuk van. Szoros meccset várok és 2-1-es Fradi győzelmet

- tette hozzá.

Mint mindig, a Fradi ultrái most is készülnek látványelemekkel, a kompozíció ígéretük szerint az egész B-közép lelátót lefedi majd.

A Ferencváros-Újpest derbi a legismertebb magyarországi futball rangadó, nem csak itthon, nemzetközileg is. Rendszeresen bekerül a világ ultrái leglátványosabb szurkolásokról szóló éves összefoglalóiba

A derbik gyakran akkor is szoros küzdelmet és időnként meglepetést hoznak, amikor egyébként a bajnokságban valamelyik csapat a másiknál sokkal jobban szerepel. 1933-ban például az Újpest három nappal azután nyerte meg a bajnokságot, hogy 11–1-re kikapott a Fraditól, az 1976-os bajnokságot a Fradi nyerte, nem sokkal azután, hogy 8–3-as vereséget szenvedett az Újpesttől - írja a derbiről a Wikipedia.