Megállapodott az amerikai befektetőcég, a RedBird Capital Partners a friss olasz bajnok AC Milan futballcsapat megvásárlásáról. A klub szerdai közleménye szerint a jelenlegi tulajdonos Elliott cég kisebbségi befektető marad, a nyáron pedig lezárul a teljes tulajdonosváltás, vagyis a Reuters hírügynökség értesülései szerint legkésőbb szeptemberig új tulajdonosa lesz a csapatnak. A vételár a hírek szerin 1,2 milliárd euró.  

A Milan háza táján alaposan felpörögtek az események, hiszen alig egy hete nyerték meg az olasz bajnokságot, némi meglepetésre a jóval erősebb kerettel rendelkező városi rivális, az Inter orra előtt. A Milannak ez az első bajnoki címe az elmúlt 11 évben. 

AC Milan's Italian defender Alessio Romagnoli (C-L with throphy), AC Milan's Swedish forward Zlatan Ibrahimovic (Top R), AC Milan's French forward Olivier Giroud (Bottom R) and AC Milan's players celebrate with the winner's trophy after AC Milan won the Italian Serie A football match between Sassuolo and AC Milan, securing the "Scudetto" championship on May 22, 2022 at the Mapei - Citta del Tricolore stadium in Sassuolo. (Photo by Filippo MONTEFORTE / AFP)
Fotó: FILIPPO MONTEFORTE / AFP

Megtiszteltetés, hogy részesei lehetünk az AC Milan nagyívű történetének és izgalommal tölt el minket, hogy fontos szerepet játszhatunk a klub életének következő fejezetében, amely során a Milan visszakerül oda, ahová való: az olasz és az európai foci legtetejére 

– olvashat a RedBird alapítójának, Gerry Cardinale-nak a közleményében. 

A RedBirdnek már több sportbefektetése is van, a Fenway Sports Group tagjaként tulajdonrésze van a Liverpool FC-ben és a Boston Red Sox baseballcsapatban is, illetve részesedéssel rendelkezik még a francia focicsapatban, a Toulouse-ban.