Továbbjutás esetén a szlovák Slovan Bratislava és a georgiai Dinamo Batumi párharcának győztesével találkozik a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában. Az európai szövetségben szerdán sorsolták ki a párosítást, amelyet a magyar bajnok - akárcsak az első kör esetében - kiemeltként várt, és öt lehetséges ellenfele volt: a Holman Dávidot is foglakoztató Slovan Bratislava, a Dinamo Batumi, az északmacedón Skupi, a gibraltári Lincoln Red Imps és a svájci FC Zürich.

Az már kedden eldőlt, hogy a magyar együttes az első körben - július 5-6. és 12-13. - a kazah Tobol Kosztanajjal csap össze úgy, hogy az első mecset játssza majd idegenben. Továbbjutás esetén a második körben - július 19-20. és 26-27. - a Ferencváros otthon kezd. 

Budapest, 2022. május 11.A Ferencváros csapata ünnepel a kupával a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében játszott Ferencvárosi TC - Paksi FC mérkőzés végén a Puskás Arénában 2022. május 11-én. A bajnok Ferencváros nyerte a MOL Magyar Kupa 2021/22-es kiírását, miután 3-0-ra legyőzte a Paks csapatát. Középen Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző.MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Az első fordulós párharcok vesztesei a Konferencia-liga-selejtező második fordulójában folytathatják szereplésüket. A főtáblára jutáshoz négy fordulót kell nyerni a BL-selejtezőben, a második kör vesztesei az Európa-liga selejtezőjének harmadik fordulójába kerülnek. A magyar bajnok a legutóbbi idényben az Európa-ligában, azt megelőzően pedig a Bajnokok Ligájában jutott el a csoportkörig.

Bajnokok Ligája, selejtező, a 2. forduló párosítása (az első meccset az elöl álló csapatok/párharcok továbbjutói játsszák otthon):
   bajnoki ág:
Tobol Kosztanaj (kazah)-FERENCVÁROSI TC - Slovan Bratislava (szlovák)/Dinamo Batumi (georgiai)
Dinamo Zagreb (horvát) - Skupi (északmacedón)/Lincoln Red Imps (gibraltári)
Lech Poznan (lengyel)/Qarabag (azeri) - FC Zürich (svájci)
HJK Helsinki (finn)/FK Riga FS (lett) - Viktoria Plzen (cseh)
The New Saints (walesi)/Linfield FC (északír) - FC Bodö/Glimt (norvég)/KÍ Klaksvík (feröeri)
KF Ballkani (koszovói)/Zalgiris Vilnius (litván) - Malmö FF (svéd)/az előselejtező győztese
Ludogorec Razgrad (bolgár)/FK Sutjeska Niksic (montenegrói) - Shamrock Rovers (ír)/Hibernians (máltai)
Maribor (szlovén)/FK Sahtyor Szaligorszk (fehérorosz) - Zrinjski Mostar (bosnyák)/Sheriff Tiraspol (moldovai)
Pjunik Jereván (örmény)/CFR Cluj (román) - F91 Dudelange (luxemburgi)/KF Tirana (albán)
Makkabi Haifa (izraeli)-Olimpiakosz (görög)
   nem bajnoki ág:
Midtjylland (dán)-AEK Larnaca (ciprusi)
Dinamo Kijev (ukrán)-Fenerbahce (török)