A Magyar Teniszszövetség (MTSZ) megerősítette a Nemzeti Sportnak, hogy Lázár János marad a szervezet elnöke,

ám mivel az új kormányban építési és beruházási miniszterként kapott helyet, több feladatát is az MTSZ elnökségének tagjai osztják szét egymás között.

Budapest 2022.05.31.  Tenisz Szövetség Közgyűlés   fotó Tumbász Hédi -  Nemzeti Sport A képen:    Lázár János
Fotó: Nemzeti Sport

Korábban a sportnapilap arról írt, hogy bár nincs törvényi összeférhetetlenség, a korábbi kancelláriaminiszter kormányzati feladatai miatt elképzelhető, hogy leköszön elnöki tisztségéről. Ennek bejelentésére ideális alkalom lett volna a sportági szakszövetség keddi éves rendes közgyűlése, de nem beszélt a jövőjéről, és utalást sem tett arra, hogy távozna.

Lázár János 2020-ban négy évre szóló felhatalmazást kapott a morális és anyagi csődbe jutott szövetség irányítására, konszolidációjára, amit nagyrészt teljesített is. Két évvel ezelőtti megválasztásakor azt mondta, Orbán Viktor miniszterelnök felkérésére vállalta el a szövetség vezetését,

és azon kívül, hogy húsz éve teniszezik, sportvezetői múltja vagy ambíciója nincs.

„Ezt határozott időre szóló feladatnak tekintem, amelyben elsődleges szerepem, hogy segítsek lezárni a múltat, illetve konszolidálni a szövetséget anyagi és szakmai értelemben egyaránt” – közölte Lázár János, aki első lépésként egy évre kért bizalmat a tagságtól, majd 2021 júliusában a közgyűlés egyhangúlag erősítette meg őt a posztján.