Kánikulai napok után enyhülést hoz a hétvége Magyarországon: a Köpönyeg.hu előrejelzése szerint péntek estig marad a napos, igazi strandidő, de estétől már egyre több helyen várhatók zivatarok. Szombaton a hidegfront hatására egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Vasárnap kisebb eséllyel, de lehet csapadék, főleg a keleti országrészben. 

Ez a magyaroknak jó hírt jelent a forróság után, ugyanakkor éppen erre a hétvégére esik a Forma–1-es Magyar Nagydíj, a Hungaroringen pedig alaposan átírhatja a terveket az eső. 

F1 Grand Prix of Canada - Qualifying MONTREAL, QUEBEC - JUNE 18: Charles Leclerc of Monaco driving the (16) Ferrari F1-75 in the wet during qualifying ahead of the F1 Grand Prix of Canada at Circuit Gilles Villeneuve on June 18, 2022 in Montreal, Quebec. (Photo by Clive Mason/Getty Images)
Fotó: Clive Mason / Getty Images

A magyar versenypályán köztudottan nehéz előzni, így szombaton, a viharos esőben kellene minél jobb rajthelyet elérniük a versenyzőknek.

Telt ház lesz a Hungaroringen

Gyulay Zsolttól, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatójától megtudtuk, a Forma–1-et birtokló Liberty Media árgus szemmel figyel minden részletre.

Az eső elsősorban a pontversenyben első helyen álló Max Verstappennek (Red Bull) kedvez, aki tavaly a négy versenyből, amelyen jelentős szerepet játszott az eső, kettőt megnyert, egyen pedig második lett. 

A vizes körülmények a statisztikák szerint Lando Norrisnak (McLaren), George Russelnek (Mercedes), Charles Leclercnek (Ferrari) és Lewis Hamiltonnak (Mercedes) is fekszenek.