A mérkőzést komoly előkészületek előzték meg, elsősorban biztonsági oldalról, de incidensekről nem érkezett hír. A stadionban azonban igencsak felfokozott volt a hangulat, leginkább a Fradi drukkereinek hangját lehetett hallani, akik a múlt heti, budapesti blama után joggal várhatták el, hogy ezúttal a magyar csapat játékosai is odateszik magukat. 

A számításuk bejött, mert a Fradi sokkal élesebben kezdte a mérkőzést, az első meccsen látott tanácstalanságnak nyoma sem volt, a csapat már a 20. percben megszerezte a vezetést Franck Boli góljával. Három perccel később a Slovan örmény játékosa telibe találta a felső kapufát, de gólt nem tudott szerezni. Nem úgy a magyar bajnok, amely a 31. percben megduplázta előnyét Zachariassen lesipuskás fejesével. A szünetre 0-2-vel vonulhattak a csapatok, a Ferencváros ledolgozta a hátrányát és továbbjutásra állt. 

Slovan Bratislava - Ferencvaros Budapest
Fotó: Martin Baumann

A második félidőben aztán folytatódott a nyomás a Fradi részéről, de egyre nagyobb indulatokat váltott ki a játékosokból a felfokozott hangulat és a tét, így sorra kerültek elő a sárga lapok. A magyar bajnoknak több nagy helyzete is volt, de ahogy ilyenkor történni szokott: a Slovan szerzett gólt a 70. percben szögletből. A bekapott gól után ismét a Fradi támadott többet, aminek meg is lett az eredménye: a 89. percben, egy labdaszerzés után Adama Traoré estéből bevágta. A 95. percben aztán jött a ráadás: a szlovákok mindent egy lapra feltéve támadtak, ám a Fradi labdát szerzett, Laidouni végigvitte, majd irgalmatlan erővel bezúdította a hálóba, pontot téve a párharc végére. A Ferencváros idegenben 4-1-re nyert, és kijavítva a budapesti botlást, továbbjutott a következő fordulóba. 

Az már korábban eldőlt, hogy a következő fordulóban az azeri bajnok Qarabag lesz a Ferencváros ellenfele, miután szerda este 2-2-t játszott a svájci Zürich otthonában, és összesítésben 5-4-gyel jutott tovább a harmadik fordulóba. A kieső Slovan az Európa-ligában folytathatja.