A versenyhez kapcsolódóan forgalmirend-változásokra kell számítaniuk a közlekedőknek az M3-as autópálya Budapest és Mogyoród közötti szakaszán.

A Forma–1 ideje alatt az M3-as autópálya Budapestről Gödöllő felé vezető szakaszán a közlekedők hosszabb menetidőre számíthatnak, különösen szombat és vasárnap délelőtt, valamint csütörtök délután, a bokszutca-látogatás idején. A Budapest felé vezető forgalom várhatóan szombaton az időmérő edzés után, vasárnap pedig a verseny végeztével, 17 és 20 óra között növekszik meg jelentősen. A torlódások elkerülése érdekében vasárnap délután a sztrádán Budapest felé közlekedőknek Gödöllőtől az M31-es autópálya–M0-s autóút útvonalat érdemes választaniuk.

A versenyre látogatók a pályát az M3-as autópályán a 19-es kilométerszelvénynél lévő Hungaroring csomóponton át, valamint a 23-as jelzésű mogyoródi csomópont felől is meg tudják közelíteni. A VIP-vendégek részére az M3-as autópálya fővárosból kifelé vezető oldalán a 13–18-as kilométerszelvények között a leállósávon külön forgalmi sávot alakítanak ki, ezen keresztül csak ők közelíthetik meg a versenypályát. Fontos, hogy az M3-as autópálya a 10-es kilométerszelvénytől útdíj fizetése ellenében vehető igénybe.

Budapestről, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér felől az M31-es autópályán át is megközelíthető a Hungaroring. Az M5-ös sztráda felől jövők az M0-s 54-es számú csomópontjánál tudnak ráhajtani az M31-es autópályára, majd azon végighaladva az M3-as mogyoródi, valamint a 19-es jelzésű csomóponton át érhetik el a pályát. Az ideiglenes forgalmi rendet sárga színű tájékoztató, illetve az autópályák felett található változtatható jelzésképű táblák jelzik. Fontos, hogy az M31-es sztráda irányából jövők is csak díjfizetés ellenében használhatják az M3-as autópályát.

A verseny befejezését követően a 19-es kilométerszelvénynél lévő csomóponton át, valamint a mogyoródi csomópontnál is rá lehet hajtani az M3-as autópályára. A Hungaroring környékén a forgalom irányítását a rendőrség koordinálja, a versenypálya körüli utak mihamarabbi kiürítéséhez a közlekedők mindenképpen kövessék a hatóság utasításait.