Csaknem másfél órával a meghirdetett kezdés után is még ezrek álltak virtuális sorban a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapján, hogy jegyet vásároljanak a szeptember 26-i, Magyarország–Olaszország válogatott mérkőzésre. 

Budapest, 2022. június 11.Nagy Zsolt gólja, a labdarúgó Nemzetek Ligája 3. fordulójában játszott Magyarország – Németország mérkőzésen a budapesti Puskás Arénában 2022. június 11-én. Jobbra Manuel Neuer (j) német kapus, balra csapattársa, Nico Schlotterbeck.MTI/Kovács Tamás

Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Kovács Tamás

Azt előre lehetett tudni, hogy nagy lesz az érdeklődés, de arra senki sem számított, hogy ennyire lelassul a rendszer.

Előkelő helyen a magyar válogatott a világranglistán az angolverés után

Utoljára harminc éve szerepelt ilyen magasan a világranglistán a csapat.

A szövetség közösségi oldalát elárasztották a negatív kommentek, több százan írták, hogy a rendszer lefagyott, kidobta őket, esetleg ha tovább is tudtak lépni, azonnal visszadobta őket több tízezer hellyel. Az MLSZ a problémával kapcsolatban azt írta a közösségi oldalán, hogy a rendszer a hatalmas terheltség miatt a szokásosnál lassabban szolgálja ki az érdeklődőket, ezért a kellemetlenségért elnézést kérnek!

Frissítés: 

Később az MLSZ a VG-nek elárulta: a lassulás oka az volt, hogy a jegyértékesítés kezdetén rövid időn belül 100 ezer jegyigénylés futott be a rendszerbe. 

„Megértve a szurkolók türelmetlenségét, esetleges indulatait, elmondható, hogy a jegykiszolgáló rendszer jelenleg is  folyamatosan működik és 15 óráig közel 30 ezer szurkoló már megváltotta a jegyét a mérkőzésre” 

– írta lapunknak a Szövetség.