A gyenge szezonkezdet miatt menesztették posztjáról Domenico Tedescót, a három magyar válogatott játékost is foglalkoztató RB Leipzig vezetőedzőjét.

A klub szerdai közlése szerint egyelőre 

még nincs meg a szakember utódja, a német sajtó szerint azonban Marco Rose a legnagyobb esélyes.

06 September 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, RB Leipzig - Shakhtyor Donetsk, Group Stage, Group F, Matchday 1 at Red Bull Arena, Leipzig coach Domenico Tedesco stands during the post-match interview.
Fotó: Jan Woitas / AFP

A 36 éves Tedescónak mindössze 109 nappal a Német Kupa-győzelem után kell távoznia. Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik csapata a Bundesligában öt forduló után mindössze öt ponttal a 11. helyen áll, kedden este pedig kínos, 4-1-es vereséget szenvedett otthon a Sahtar Donyecktől a Bajnokok Ligájában.

Gulácsi Péter, az RB Leipzig magyar válogatott kapusa úgy véli, társaival együtt mostanában hajlamosak hibázni, az ellenfelek pedig rendre meg is büntetik őket ezekben a helyzetekben. A 32 éves hálóőr az elveszített, Sahtar Donyeck elleni találkozó után nyilatkozott a lipcsei egyesület honlapján, és elismerte, az első kapott gólért ő a felelős.

Nagy hiba volt tőlem, aminek nem lett volna szabad megtörténnie, de küzdöttünk, és visszajöttünk a meccsbe, amikor egyenlítettünk 

– mondta Gulácsi, aki szerint a donyeckiek második gólja mentálisan megtörte a Leipzig futballistáit.

A magyar válogatott játékosa szerint nagyon rosszul kezdték az idényt, ráadásul most egy nagy meccs vár rájuk, szombaton ugyanis a Bundesligában legutóbb ezüstérmes Borussia Dortmunddal csapnak össze.

06 September 2022, Saxony, Leipzig: Soccer: Champions League, RB Leipzig - Shakhtyor Donetsk, group stage, group F, matchday 1 at Red Bull Arena, disappointed Leipzig fans stand under the scoreboard with final result after the match. Photo: Jan Woitas/dpa (Photo by JAN WOITAS / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Fotó: Jan Woitas / AFP

A magyar kapus a nyilatkozatot még az előtt közölte, hogy kiderült volna Tedesco menesztése. Ekkor még úgy fogalmazott, hogy az edző nem tehet arról, hogy a játékosok egyéni hibákat követnek el a pályán. 

Hiszen mindannyian felnőtt emberek vagyunk

– jelentette ki Gulácsi.

Az RB Leipzig öt forduló után csak a 11. helyen áll a Bundesligában, a BL-ben pedig jövő szerdán a címvédő Real Madrid vendége lesz. Tedesco tavaly december óta irányította a lipcseieket, Jesse Marschot követte a kispadon.