Többen jelezték az AS Monaco elleni csütörtöki idegenbeli Európa Liga-meccsre utazók közül, hogy törölték a járatát hazafelé – közölte Facebook-oldalán a Green Monsters szurkolói csoport, arra kérve a drukkereket, hogy a poszt alatt egyeztessenek, miképp tudják segíteni egymást a remélhetőleg jó eredménnyel záruló mérkőzés utáni hazajutásban.

Ferencvarosi TC v Mezokovesd Zsory FC - Hungarian OTP Bank Liga, BUDAPEST, HUNGARY - JUNE 27: The teammates of Ferencvarosi TC celebrate the 31st championship title in front of ultras (as known as Green Monsters) after the Hungarian OTP Bank Liga match between Ferencvarosi TC and Mezokovesd Zsory FC at Groupama Arena on June 27, 2020 in Budapest, Hungary. (Photo by Laszlo Szirtesi/Getty Images)
Fotó: Laszlo Szirtesi / GettyImages

A posztból, illetve a hozzá érkezett hozzászólásokból nem derül ki, mely légitársaság melyik járatáról, esetleg több járatairól van szó, az azonban igen, hogy vannak, akik a mintegy 300 kilométerre lévő Milánóba igyekeznek, hogy onnan utazzanak haza.

A Fradi-szurkolók szerdai tájékoztatása szerint 700 jegy már elfogyott, és a csapat drukkerei fél 5-kor együtt vonulnak a stadionhoz feketébe öltözve.

A Ferencváros a francia bajnokság hetedik helyén álló hercegségbeli csapattal küzd meg este háromnegyed 7-kor az Európa-liga H csoportjában, amelyet jelenleg a zöld-fehérek vezetnek a török bajnok Trabzonspor múlt heti budapesti legyőzése után, a Belgrádban a Crvena Zvezda ellen győzelmet arató Monaco előtt.

A francia bronzérmest tartják a csoport favoritjának. A mai győzelmére a bukik közt 1,4–1,46 közti szorzóval fogadnak, azaz nagyon valószínűnek vélik – írta az Üllői129 szurkolói portál. Az átlag 1,42, a döntetlen oddsa 4,5–5,1 közti (4,89), a Fradi-siker pedig nagyon jól fizetne: a szorzó 7,01–7,9 között van (átlag 7,43). A ház nyereségével korrigálva ez azt mutatja, hogy a Monaco győzelmének az esélyét 6,5, a döntetlenét 19,5, a ferencvárosi győzelmet 13 százalékra teszik.

Jobban bízik a budapesti csapatban a FiveThirtyEight algoritmusa: a hazaiak számára 57 százalék esélyt lát, a Fradi-sikerre 20, a döntetlenre pedig 23 százalékot mondanak.