A Buffalo Bills bemutatta az első látványterveket az új stadionjáról, amelyet 2026-ban adnak át. A Populous építészeti iroda tervezte aréna is nyitott lesz – az idei amerikaifutball-bajnokság megnyerésére esélyes csapat nem akar lemondani a farkasordító hideg és a szakadó hó biztosította előnyről a déli melegből érkező ellenfelek javára –, és a jelenlegivel szemben építik fel, a Buffalótól délkeletre fekvő Orchand Parkban. A Bill mostani otthonát 1973-ban adták át, és a negyedik legöregebb létesítmény az NFL-ben.

Pittsburgh Steelers v Buffalo Bills, ORCHARD PARK, NEW YORK - OCTOBER 09: Gabe Davis #13 of the Buffalo Bills makes a one-handed catch against Minkah Fitzpatrick #39 of the Pittsburgh Steelers for a touchdown during the second quarter at Highmark Stadium on October 09, 2022 in Orchard Park, New York. (Photo by Bryan M. Bennett/Getty Images)
Fotó: Bryan M. Bennett / AFP


A stadion építése a régi korszerűtlensége ellenére hatalmas vitákat váltott ki, a várhatóan 1,4 milliárd dolláros költségből ugyanis 850 milliót New York állam és a Erie megye adófizetőit állnak – a CNBC beszámolója szerint ez rekordösszeg egy sportlétesítmény esetén. További 550 milliót terveznek beszedni személyes helyfoglalási engedélyekből; ez egy olyan fizetős licenc, amely feljogosítja a tulajdonosát arra, hogy bérletet vásároljon egy bizonyos helyre a stadionban.


Bár a létesítmény fedetlen, Ron Raccuia, a Bills üzemeltetési vezetője a Buffalo Sports Radio WGR 550 csatornának elmondta, hogy a stadiont körülvevő 

előtető lefedi majd az ülőhelyek 65 százalékát, hogy védje a szurkolókat az Erie-tó felől fújó széltől. Emellett kiterjedt sugárzófűtést alakítanak ki a vendégek kényelme érdekében.


A stadionon kívül nem csupán parkolót építenek, ahol az Egyesült Államokban elterjedt szokás szerint van hely a grillezésre a mérkőzés előtt, hanem külön helyet is kialakítanak azoknak, akik szeretnék élvezni a játékot, de nincsen jegyük. A főbejárat előtti téren felállítják egy bölénycsapat szobrát is, amelyek közül a legnagyobb várhatóan két emelet magas lesz, bár a pontos méretekről a The Buffalo News tudósítása szerint még nem döntöttek. Ez a terület egész évben nyitva lesz a látogatók előtt.
Az új létesítményben 60 ezer ülőhely (körülbelül tízezerrel kevesebb, mint a mostaniban) és 60 VIP-szektor lesz. 

„A cél, hogy a lehető legelevenebb, leghangosabb, földrengető élményt hozzuk létre”

 – közölte a csapat, amelynek a jelenlegi bérleti szerződése 2023 júliusáig szól, és azt meg kell újítani, amíg az új stadion építése be nem fejeződik.