Óriási meglepetést és ezzel együtt magas nyereményszorzót hozott a labdarúgó NB I legutóbbi fordulójában a Kecskemét–FTC mérkőzés. A fogadások száma alapján a hétvége legnépszerűbb meccsére tippelők mindössze 4 százaléka számított a 2–0-s hazai győzelemre, az össznyeremény értéke azonban így is elérte a 27 millió forintot – tudta meg a VG a Szerencsejáték Zrt.-től.

Kecskemét-Ferencváros
Fotó: Kovács Péter / Nemzeti Sport

A fordulóban a Kecskemét–FTC mérkőzés bizonyult a legnépszerűbbnek, miután 486 ezernél is több tippet adtak le a fogadók a címvédő idegenbeli találkozójára a Tippmixen és a Tippmixprón. Ehhez képest viszont kevesen számítottak arra, hogy az Európa Ligában parádézó, a hazai pontvadászatban egészen vasárnapig hibátlan mérleggel bíró ferencvárosi együttes üres kézzel távozik a Széktói Stadionból:

a végkimenetelre megtett közel 280 ezer fogadásból 12 ezer helyes tippet regisztráltak, akár 8,50-es nyereményszorzóért.

A Szerencsejáték Zrt. emlékeztetett, a Kecskemét már az első félidőt kétgólos előnyben zárta Nagy Krisztián duplájának köszönhetően, így az „1. félidő - 1X2” fogadási esemény kapcsán is a házigazdához kötődött a helyes kimenetel, mindezt 15 százalékos találati arány és 6,75-ös odds mellett.

Olyan tippek is akadtak a mérkőzés kapcsán, amelyek a „Pontos végeredmény” fogadási soron a „Kecskemét 2–0” kimenetelre érkeztek, a tökéletes megérzés pedig 50,00-s záró nyereményszorzóhoz társult.

A szezon előtti erősorrendben ugyan az utolsó helyet foglalta el az újonc Kecskemét, de Szabó István együttese jelenleg a tabella második helyén áll, és a legutóbbi forduló után 10,00-s oddsért fogadható meg, hogy az FTC-t nem számítva a legjobb helyen zár majd a szezon végén az élvonalbeli mezőnyben.

Pénteken Újpest–Kecskemét, vasárnap FTC–DVSC mérkőzéseket rendeznek majd az NB I-ben, de a magyar bajnokra még ezt megelőzően is vár egy nagy feladat: az EL csoportkörében a Crvena zvezda otthonába látogat Sztanyiszlav Csercseszov csapata.