A Manchester United tulajdonosai az eladást vizsgálják, mivel az amerikai tulajdonosok új befektetést keresnek – írja a Sky News névtelenségüket kérő forrásokra hivatkozva. 

Manchester United fans await the start of the march to Old
A szurkolók örülnének. Fotó: Andy Barton / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

A portál szerint a Glazer család hamarosan hivatalosan is bejelenti szándékát arra, hogy megvizsgálja a lehetséges külső befektetési forrásokat.

Ezek között szerepelhet a világ egyik leghíresebb labdarúgócsapatának értékesítése is. A források szerint a tulajdonosok befektetési bankárokat bíztak meg azzal, hogy adjanak tanácsot a folyamatról, ami teljes vagy részleges eladást, illetve harmadik felekkel való stratégiai partnerséget is magában foglalhat.

Mindez véget vetne az évek óta tartó találgatásoknak, hogy a Glazer családot rá lehet-e venni a klub eladására.

A csapat az elmúlt időszakban szinte megállíthatatlanul hanyatlott, 2013 óta nem nyert Premier League-címet, és Sir Alex Ferguson visszavonulását követően menedzserek sorát rúgta ki. A szurkolók egy része már az elején sem kedvelte az amerikai befektetőt, az utóbbi időben pedig egyre több kritika érte.

Arról pedig a VG is beszámolt, hogy a Manchester United közös megegyezéssel szerződést bontott Cristiano Ronaldóval. Az angol együttes keddi közleménye szerint azonnali hatállyal váltak meg az ötszörös aranylabdás portugál támadótól, aki egy múlt heti televíziós interjúban kritizálta a klubot és Erik ten Hag vezetőedzőt is. 

A 37 éves csatár egy hete arról beszélt: úgy érzi, „elárulták” őt a Manchester Unitednél, és az volt az érzése, hogy néhány ember nem akarta, hogy ott legyen. Kifejtette, hogy ugyan szereti a klubot, de mióta a sikeredző Alex Ferguson elhagyta a csapatot, semmilyen fejlődést nem tapasztalt, a Manchester United nem ott tart, ahol kellene. 

Ronaldo először 2003-ban, Ferguson hívására szerződött az MU-hoz, amellyel 2009-ig háromszor nyert angol bajnokságot, a Bajnokok Ligáját, az FA Kupát, a ligakupát és a klubvilágbajnoki trófeát egyszer-egyszer hódította el. Később a Real Madridban és a Juventusban játszott, mielőtt tavaly nyáron visszaigazolt volna a manchesteriekhez, azóta 54 tétmérkőzésen 27 gólt szerzett.