Véget ért a mai nap mérközése a katari világbajnokságon. Bár a sapnyolok megszerezték a vezetést, a németek végül egyenlíteni tudtak. A spanyol és a német válogatott 1-1-es döntetlent játszott a katari labdarúgó-világbajnokság vasárnapi játéknapján, az E csoport második fordulójában.

ALBA, Jordi; MÜLLER, Thomas
Fotó: Ebrahim Noroozi

Az első találat a spanyoloké volt.

A németek azonban nem törtek le, még nagyobb erőbedobással igyekeztek egyenlíteni. Határozott, erőteljes játékuk pedig végül eredményre vezezetett. 

Az intenzív első félidőt a sok mezőnymunka jellemezte, a felek kevés teret és lehetőséget adtak a riválisnak, a letámadások elég gyorsan labdaszerzést eredményeztek. A spanyolok a várakozásoknak megfelelően azért hosszabb ideig tudták megtartani a labdát, de már kevés veszélyes támadást vezettek. Olmo átlövése a 7. percben még ígéretesnek bizonyult – Neuer és a keresztléc együtt mentett –, miként Jordi Alba távoli bombája is, ami a kapu mellé ment. Ezektől eltekintve a szünetig a határozott és feszes német védelem, valamint Ferran Torres gyakori körülményeskedése együttesen szabott gátat a spanyol akciók befejezésének. A németek gyors és direkt ellenakciókban, valamint abban bízhattak, hogy a labdakihozatal során sokszor túl nagy kockázatot vállaló spanyol védelem hibázik. A 40. percben Rüdiger egy szabadrúgás után fejelt a kapuba, de mivel lesről tette, az eredmény nem változott.

A szünet után maradt a szorgos mezőnymunka, amely mindkét oldalon technikai hibákkal párosult. A 62. percben centerezésből megszerezte a vezetést Spanyolország. A hátrányba került német együttes cserékkel pörgette fel a játékát, rögtön mezőnyfölényhez és helyzetig is jutott, Musiala ziccerét azonban óriási bravúrral védte Unai Simon. Az erősödő német nyomás aztán egyenlítést ért, a spanyol cserecsatár után a németek kispadról érkezett centere is eredményes volt.