BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rosszul kezdődik a foci vb: élő adásban fenyegettek meg Katarban egy dán tévéstábot – videóval

A katari labdarúgó-világbajnokság helyszínén tartózkodó riporterbe helyi biztonságiak kötöttek bele, az operatőr kameráját szét akarták törni, amiért szerintük tiltott helyen filmeztek. A szervezők végül bocsánatot kértek a dán TV2-től.

Finoman szólva sem indul jól a vasárnap kezdődő katari labdarúgó-világbajnokság felvezetése, miután élő adásban érte atrocitás a dán TV2 helyszíni tudósítóját, Rasmus Tantholdtot és csapatát. 

A riporter éppen Doha egyik főutcájáról jelentkezett be, amikor hirtelen megjelent egy golfautó fehér ruhás katariakkal, akik szinte szó nélkül megrohamozták a stábot. Egyikük az operatőr kezéből ki akarta verni a kamerát, mire Tantholdt angolra váltott:

Uram, önök meghívták ide az egész világot, miért nem forgathatunk itt? Közterületen vagyunk.

 

 

Az újságíró ezt követően bemutatta hivatalos akkreditációját, de ez sem hatotta meg a biztonságiakat, szerintük tiltott helyen filmeztek.

Össze akarja törni a kameránkat!? Nyugodtan.

– mondta a dán tévés a feldühödött katarinak.

A riporter később Twitter-oldalán számolt be róla, hogy nemcsak a szervezőktől, de még a katari legfelső bíróságtól is bocsánatkérő levelet kapott. Posztja végén feltette a kérdést: „Ez más újságíróval is megtörténhet?” 

Korábban amerikai kollégája, Grant Wahl azért különbözött össze a helyi személyzettel, mert a vb szlogenjét lefényképezte a médiaközpont falán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.