Pinto da Costa, a Porto labdarúgócsapatának elnöke szerint Cristiano Ronaldo túl drága a portugál kluboknak. A 37 éves futballista november végén bontott szerződést a Manchester Uniteddel, majd a katari világbajnokságon a negyeddöntőig menetelt a portugál válogatottal.

Fotó: AFP

Az ötszörös aranylabdás játékos jelenleg szabadon igazolható. Korábban – a Marca című spanyol lap szerint – a szaúdi al-Nasszr együttese évi 200 millió eurós szerződést ajánlott a portugál klasszisnak, ám Ronaldo nem fogadta el az ajánlatot. Egy hete pedig a sportfogadással foglalkozó Oddschecker azt írta, a portugál Sporting lehetne a legesélyesebb a szerződtetésére.

Kizárólag tőle függ, hiszen a klubok érdeklődnek iránta. Portugáliában azonban egyik csapat mögött sincs olyan anyagi háttér, amely lehetővé tenné annak az összegnek az előteremtését, amit ő eddig keresett és továbbra is kapni szeretne

– mondta Pinto da Costa, majd rögvest hozzátette: pedig Ronaldo megérdemelné.

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes futballista a vb után Spanyolországba utazott, és a Real Madrid edzőközpontjában készül.

Elképesztő szettben szurkolt Cristiano Ronaldo kedvese – kép

Brit lapok számításai szerint 1,8 millió fontnyi, azaz csaknem 900 millió forintnyi kiegészítőt viselt Georgina Rodríguez, miközben a portugál válogatott sztárjának szurkolt a katari világbajnokságon.

Cristiano Ronaldo a világ egyik legsikeresebb labdarúgója. Jelenleg szabadúszó, mivel november 22-én szerződést bontott vele a Manchester United. 

Ronaldo piaci értéke a Transfermarkt adatai szerint 20 millió euró. 

A portugál klasszis 2009-ben igazolt a Manchesterből a Real Madridba 94 millió euróért. Ezzel sokáig a legnagyobb átigazolási összeg rekordját tartotta. Pályája csúcsán az értékét 120 millió euróra becsülték.