A The Sun írta meg, hogy a brit focidrukkereket lenyűgözte Footy Scran tweetje, amelyben egy rántott húsos szendvicset és egy korsó sört mutat be a követőinek. Ezt a menüt a Vasas stadionjában vásárolta a poszt szerzője 3 euróért (2,6 fontért), ami ámulatba ejtette a brit futballszurkolókat. Sokan felháborodásuknak adtak hangot a kommentek között amiatt, hogy a brit stadionokban sokkal rosszabb minőségű ételt kínálnak a magyar ár többszöröséért.

Fotó: AFP

A Footy Scran egy olyan Twitter-oldal, ahol a szerzők különböző stadionok ételkínálatát mutatják be, illetve a követők beküldhetik saját képeiket és tapasztalataikat a világ minden tájáról. Az nem derült ki, hogy az oldal szerkesztője járt-e Magyarországon egy Vasas-meccsen, vagy beküldték neki a képet a rántott húsos szendvics és sör menüről, de az biztos, hogy az oldal követői imádják a magyar ajánlatot.

A tweetet több mint 5 ezren lájkolták, és szavazás is indult a menüről. 

A válaszadók 92 százaléka szerint remek ajánlat a szendvics és a sör 2,6 fontért.

Az egyik Twitter-felhasználó azt írta a Vasas-menüről, hogy Angliában egy pint sört se kapnának 2,6 fontért, ezért elképesztő, hogy Magyarországon még egy szendvicset is adnak mellé egy hatalmas hússal. 

Egy másik komment szerint egy ilyen ajánlatért Londonban legalább 15 fontot kellene fizetni. 

Volt, aki azt írta, hogy már egy ilyen szendvicsért is hajlandó lenne 2,6 fontot fizetni, így sörrel együtt az ajánlat egy igazi ajándék.

A Footy Scran Twitter-fiók már több botrányos ételt mutatott be a brit stadionokból. A túlárazott ételek között volt olyan hot dog, amelybe háromszor akkora kolbász került, mint a kifli, de üreges virsliről vagy zsírban tocsogó sült krumpliról is tweetelt.

A scran egy skót eredetű, de az angol nyelvterületeken a szlengbe beépült kifejezés, amelynek nehéz meghatározni a jelentését. Magyarul a nasi szóra lehetne lefordítani, de a kifejezést általában az alacsony minőségű ételekre szokták használni. A legjobban a brit stadionokban kapható rossz minőségű gyorskajákkal lehet szemléltetni a scran szó jelentését.

Footy Scran nem először posztol magyar stadionból származó ételt. Tavaly év végén írtunk róla, hogy az oldalon megjelent egy az Újpest stadionjában kapható lila hagymás zsíros kenyér és sör menü, amelyért akkor 2,2 fontot kellett fizetni. Az oldal követői már ezért az ajánlatért is rajongtak, bár a kommentelők között sokan nem értették, hogy a magyarok hogyan ehetnek nyers hagymát kenyérrel.