Már a harmadik percben megpecsételődött a Ferencváros sorsa, amikor a félpályán túlról meginduló Moussa Diaby lefutotta őrzőjét, Mats Knoestert, majd a tizenhatoson belülre érve, kissé kisodródva Dibusz Dénes mellett a bal alsó sarokba helyezett, megszerezve ezzel a vezetést a Bayer Leverkusennek a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőjének második mérkőzésén. A Puskás Arénában, több mint 50 ezer néző előtt megrendezett találkozón a Fradinak így már háromgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a német csapattal szemben, ráadásul röviddel ezután jobb oldali védőjét, az amerikai Henry Wingót is elveszítette sérülés miatt.

TRAORÉ, Adama; AZMUN, Szardar
Fotó: Kovács Tamás/MTI

A rendkívül tartalékos magyar bajnok ennek ellenére a folytatásban nemcsak helyzetekig, de kapufáig is eljutott, noha a Bayer tovább növelhette volna előnyét a második félidő elején, ám Jeremie Frimpong találatát les címén érvénytelenítette a játékvezető. A 81. percben aztán végleg eldőlt a meccs: a csereként pályára lépő Amine Adli egy labdaszerzést követően kialakította a 2-0-s végeredményt, összesítésben így 4-0-val jutott a legjobb nyolc közé a Leverkusen, amely újabb 1,8 millió euróval, vagyis 716 millió forinttal gazdagodott a sorozatban. 

Az évi 15 milliárd forint körüli összegből gazdálkodó FTC idei El-szereplése mintegy kilencmillió eurót, azaz 3,55 milliárd forintot hozott a konyhára. 

Ahogy arról korábban írtunk, a Puskás Aréna bérleti díja akár a félmilliárd forintot is meghaladhatta, de Kubatov Gábor klubelnök szerint 45 ezer néző felett a rendezés nyereséget termelt a zöld-fehéreknek.

Az Európa-liga döntőjének szintén a Puskás ad otthont május 31-én. A végső győztes 8,6 millió eurót (3,39 milliárd forint) kap, a nyolc közé jutásért 1,8 millió euró (710,36 millió forint), az elődöntőért pedig 2,8 millió euró (1,11 milliárd forint) jár. A finálé vesztese 4,6 millió euróra (1,82 milliárd forint) számíthat. 

A Sallai Rolanddal felálló német SC Freiburg összesítésben 3-0-val maradt alul az olasz Juventusszal szemben, Schäfer András együttese, a szintén német 1. FC Union Berlin a belga Royale Union Saint-Gilloise ellen 6-3-as, míg Szalai Attila gárdája, a török Fenerbahce a spanyol Sevilla ellenében 2-1-gyes összesítéssel búcsúzott, így magyar érdekeltségű csapat már nincs versenyben az El-ben. A nyolcaddöntő legnagyobb meglepetését az ukrán Sahtar Doneck okozta, amely az 1-1-es odavágó után a holland Feyenord otthonában 7-1-re veszített.