Az amerikai Carlyle Group tárgyalásokat folytat a Manchester United labdarúgóklubba történő „jelentős” befektetésről – írta szombaton a Sky News.

A Carlyle egyike azoknak az érdeklődőknek, akik a klub kisebbségi részesedésére pályáznak – írta a Sky News, hozzátéve, hogy az ajánlat pontos részletei, beleértve a összegét és az üzlet kondícióit, még nem véglegesítettek.

MANCHESTER, ENGLAND - JANUARY 22: Mason Greenwood of Manchester United battles for possession with Jarrod Bowen of West Ham United during the Premier League match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford on January 22, 2022 in Manchester, England.
Fotó:  Naomi Baker / Getty Images

A United amerikai tulajdonosa, a Glazer család tavaly év végén indította el a hivatalos értékesítési folyamatot, és több ajánlatot is kapott, többek között a katari Jassim Bin Hamad Al Thani sejktől és Jim Ratcliffe brit milliárdostól.

A Sportico sporthíroldal e hónap elején arról számolt be, hogy a Manchester United április végéig várja az ajánlatok harmadik körét.

Glazerék 2005-ben 790 millió fontért vásárolták meg a Manchester Unitedet egy tőkeáttételes üzleti konstrukcióban, amely tetemes adósságot hárított a klubra.