Megsemmisítő vereséget szenvedett a német Bayern München, amely kedden 3-0-ra kikapott az angol Manchester City vendégeként a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Emiatt az öltözőben a feszültség magas szintre hágott, a korábbi sajtóhírek szerint pedig Sadio Mane az öltözőben megütötte csapattársát, Leroy Sanét.

Sadio MANE (FC Bayern Munich) is said to have punched Leroy SANE (FC Bayern Munich) in the face.
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A Sky Deutschland akkori beszámolója szerint Sané ajka vérzett a veszekedés után, és a két játékost csapattársaiknak kellett szétválasztaniuk az öltözőben. A csatorna szerint, miután a Bayern visszatért Münchenbe, a mérkőzésen csereként beállt Manét magánúton hozták el a repülőtérről, míg Sané a csapatbuszon utazott. Most Sadio Mane megtudhatta azt is, mekkora büntetés jár az ilyen viselkedésért. 

A csapat döntése szerint az incidens után Mane nem maradt bent a Hoffenheim elleni találkozó keretében a Bundesligában. A Bild információja szerint emellett éves fizetésének 2,5 százalékát visszatartják büntetésként, ami nem kevesebb mint 500 000 eurós összeg.

Ez a második legnagyobb pénzbüntetés, amelyet egy játékos kapott a focitörténelem során. A rekordot Cristiano Ronaldo tartja, aki 1,1 millió eurós bírságot kapott, miután nem volt hajlandó csereként beállni a Manchester United–Tottenham meccs végén, vagyis figyelmen kívül hagyta edzője utasítását.