Ahogy arról korábban a Világgazdaság is beszámolt, ismét bíróság elé állt Dani Alves. A 40. életévét hamarosan betöltő brazil futballista jelenleg egy katalóniai börtönben, a Brians II.-ben tölti előzetes letartóztatását, miután a vád szerint december 30-án egy népszerű barcelonai szórakozóhely mosdójában megerőszakolt egy 23 esztendős nőt. A Mundo Deportivo című spanyol sportnapilap úgy tudja, a világklasszis jobbhátvéd ismét, immár harmadszor változtatott eredeti vallomásán: ezúttal elismerte a szexuális aktust, amely szerinte közös beleegyezéssel történt.  

BARCELONA, SPAIN - JANUARY 20: Catalan regional police trucks leave the Ciutat de la Justicia courthouse in Barcelona on January 20, 2023. Spanish court ordered Brazil's defender Dani Alves to be held in custody without bail after he was arrested in Barcelona on allegations he sexually assaulted a woman. Adria Puig / Anadolu Agency
Ha elítélik, Dani Alves akár 4–12 év közötti börtönbüntetést is kaphat.
Fotó: AFP

Eredetileg Alves azt mondta, nem ismeri a feljelentőjét, ezért nem is volt semmilyen érintkezés közöttük. Amikor a bíró ezúttal megkérdezte, hogy a három közül melyik állítása fedi a valóságot, azt felelte, az utóbbi, és eleinte hazudott, mert nem szeretett volna csalódást okozni feleségének, Joana Sanznak, aki azóta már kezdeményezte a válópert. 

A játékos ügyvédje, Cristobal Martell elégedetten nyilatkozott a médiának a tárgyalást követően, amely a cikk alapján kétórás csúszással kezdődött. Eközben az állítólagos áldozat jogi képviselője, Ester Garcia arról beszélt, hogy a korábbi Barca-bekk a nyomozás végéig rács mögött marad, és továbbra sem védekezhet szabadlábon. Ha elítélik, Dani Alves akár 4–12 év közötti börtönbüntetést is kaphat.

A Marca később arról írt, hogy veszélybe került Alves szereplése a raboknak kiírt spanyol bajnokságban, miután a Brians II.-ben az elmúlt hetekben több erőszakos cselekmény is történt, így a létesítmény mégsem delegálhat csapatot a ligába. A trófeahalmozó védőre egyébként játékos-edzőként számítanak. 

Rossz döntések sorozata a pályán és azon kívül – Dárdai Pál eurótízmilliós veszteségtől mentheti meg a Herthát

Nem baj, ha nincs eredmény, a berlini focicsapat egyik játékosa így is több mint egymilliárd forintot keres.